«Ισως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα,

 ίσως εκεί αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία» (Γ. Ρίτσος)

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μετά την άρνηση άλλων αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων να συνεργαστούν εκλογικά μαζί της, κατεβάζει ψηφοδέλτιά της σε όλη τη χώρα. Δίνει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών για την ενδυνάμωσή της, ώστε από καλύτερες θέσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑΕ) είναι η πιο χρήσιμη και ελπιδοφόρα ψήφος για τον λαό και τη νεολαία, γιατί:

– Δεν συμβιβαστήκαμε, δεν συνθηκολογήσαμε, με τους δανειστές – δυνάστες της χώρας. Δεν υπολογίσαμε υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες, τις εγκαταλείψαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο. Για να υπηρετήσουμε αρχές, αξίες, προγραμματικές δεσμεύσεις μας.

– Συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες για την υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από πλειστηριασμούς και εξώσεις, των μισθών, συντάξεων, της δημόσιας περιουσίας, των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων των νέων στις σπουδές, στην εργασία κ.λπ. Παρά τις δικαστικές και αστυνομικές διώξεις σε βάρος δεκάδων μελών μας.

–  Οι αγώνες μας είχαν αποτελέσματα, αποτρέποντας την αρπαγή με πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε φτωχά νοικοκυριά, ανακόπτοντας την ιδιωτικοποίηση αρχαιολογικών, πολιτιστικών και ελεύθερων δημοσίων χώρων και ακυρώνοντας αντιπεριβαλλοντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

–  Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του μνημονιακού καθεστώτος και της ταπεινωτικής εποπτείας από τους δανειστές που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεσμεύτηκαν να ισχύουν μέχρι το 2060.

–  Εχουμε ριζοσπαστική, άμεσα εφαρμόσιμη και βιώσιμη οικονομικά πολιτική πρόταση για κατάργηση της λιτότητας, για ένα φιλολαϊκό σχέδιο ανάπτυξης με αύξηση θέσεων εργασίας, μισθών, συντάξεων και λαϊκών εισοδημάτων. Αμφισβήτηση και βαθιά διαγραφή του αβίωτου δημοσίου χρέους, αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και προώθηση μέτρων κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας σε σύγκρουση και ρήξη με τον ευρωμονόδρομο και την αμερικανονατοϊκή εξάρτηση, υπηρετώντας έναν γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό σε αντιπαράθεση με τον καταστροφικό εθνικισμό. Για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ειρήνης και συνεργασίας.

–  Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με συνέπεια για τη συνεργασία των αριστερών, αντισυστημικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Η ενδυνάμωσή μας θα ενισχύσει την ενωτική πολιτική μας. Θα συμβάλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος.

– Με την αγωνιστική δράση, την ενωτική πολιτική και την εναλλακτική πρότασή μας αποδείξαμε ότι είμαστε ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής. Οτι μπορούμε να κάνουμε πραγματική κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση, που μετά τις εκλογές θα είναι αναγκαία όσο ποτέ. Ν’ ανοίξουμε δρόμο για εναλλακτική στο μνημονιακό καθεστώς φιλολαϊκή λύση.

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να καταψηφίσουν αυτούς που τους καταδίκασαν να έχουν μια ζωή χωρίς παρόν και μέλλον (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και την Ακροδεξιά. Να ψηφίσουν τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που στάθηκε δίπλα τους όταν οι άλλοι τούς έπαιρναν το σπίτι, τους έκοβαν το ηλεκτρικό ρεύμα, τους μείωναν μισθό ή σύνταξη, τους έκλειναν τα μαγαζιά ή τους ξερίζωναν από τα χωράφια τους, τους απέλυαν από τις δουλειές τους, ανάγκαζαν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους να μεταναστεύσουν.

Ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Για να μείνει αναμμένη η σπίθα της αντίστασης και της ανατροπής. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για μια άλλη προοδευτική φιλολαϊκή πολιτική.