Στο τελευταίο tweet του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στις 20 Ιουνίου, ο βετεράνος τερματοφύλακας έγραψε: «Το ταξίδι έχει μόνο έναν κανόνα, να μην επιστρέφεις όπως έφυγες. Να επιστρέφεις διαφορετικά». Κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσε τότε. Σήμερα όλα είναι πια ξεκάθαρα. Τα σχέδια της επιστροφής του στη Γιουβέντους γεννήθηκαν μέσα στη μυστικοπάθεια πριν από λίγες ημέρες. Η πρόταση της Φλουμινένσε δεν έπειθε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Η Αταλάντα και η Γκλάντμπαχ δεν αποτελούσαν ελκυστικό προορισμό,  η Πόρτο πίεζε δυνατά, για να προστεθεί η δελεαστική πρόταση της Μπαρτσελόνα που τον ήθελε ως αναπληρωματικό του Τερ Στέγκεν μετά τη μεταγραφή του Σίλεσεν στη Βαλένθια. Τότε ήρθε το τηλεφώνημα από τη Γιουβέντους που τον έκανε να αλλάξει γνώμη μέσα σε μερικά λεπτά, λόγω κυρίως της άμεσης εμπλοκής στην υπόθεση του προέδρου Αντρέα Ανιέλι.

Τη συμφωνία φαίνεται πως είχε πληροφορηθεί ο ισπανός τερματοφύλακας Ικερ Κασίγιας ο οποίος είχε ανεβάσει στο Τwitter το εξής σχόλιο: «Οι μεταγραφές της Γιουβέντους γίνονται από τον Χουντίνι. Καθαρή μαγεία».

Ο Μπουφόν αποδέχτηκε τον ρόλο του αναπληρωματικού του Σέσνι όπως επίσης πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στη διάρκεια της μονοετούς συνεργασίας του με τους Μπιανκονέρι. Το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί στα παιχνίδια Κυπέλλου. Καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή του βετεράνου τερματοφύλακα στην ομάδα που για 17 χρόνια έγραψε χρυσές σελίδες ιστορίας έπαιξε ο τραυματισμός του Ματία Περέν, ο οποίος αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη. Οταν θα καταλήξει στην επιλογή του θα ανακοινωθεί και η συνεργασία της Γιούβε με τον Μπουφόν, ο οποίος θα μεταπηδήσει σε διοικητικό πόστο όταν του χρόνου θα κρεμάσει τα γάντια του.

Προς το παρόν, πάντως, ο μάνατζερ του 42χρονου τερματοφύλακα Σιλβάνο Μαρτίνα δηλώνει πως όλα αυτά είναι μια ιδέα και όταν θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση θα την εξετάσουν.