Σήμερα ανακοινώνεται η συνεργασία της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης (AI) DeepBlue Technology με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια χθεσινής ημερίδας στο Ζάππειο Μέγαρο, η δημιουργία ενός νέου AI Innovation HUB (κέντρου καινοτομίας τεχνητής νοημοσύνης) που θα αναδείξει την Ελλάδα σε διεθνή πόλο έρευνας και ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της DeepBlue Technology, Anderson Chen, τόνισε στη διάρκεια ομιλίας του πως η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίσει τη μελλοντική κατανομή εργασίας, ενώ σημείωσε πως «η ΑΙ τεχνολογία στην Κίνα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της και θα ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξή της».

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας David Duan, αναφερόμενος στη διείσδυση της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά, εξήγησε ότι η «Ευρώπη έχει εξαιρετικές προοπτικές σε θέματα εμπορικά και κατασκευαστικά, ενώ εμείς έχουμε την τεχνολογία». Σημείωσε δε με έμφαση πως «ήρθαμε στην Ελλάδα για συμπαραγωγή λύσεων που θα εξυπηρετήσουν τις διεθνείς αγορές».

Η DeepBlue Technology ιδρύθηκε το 2014 στη Σανγκάη και αποτελεί τη Νο 1 αναπτυσσόμενη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα των ΑΙ τεχνολογιών. Ηγείται σε διεθνές επίπεδο της έρευνας και ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών και έχει πετύχει την ευρεία είσοδό της στην παγκόσμια αγορά νέων τεχνολογιών, όπως οι Deep Learning, Machine Vision, Self-Driving, Biometrics, Data Mining, Handwriting Recognition Technology, intelligent Robots, AI chips, intelligent retail, intelligent city, intelligent security, intelligent education. Δραστηριοποιείται συνολικά σε 17 χώρες ανά τον κόσμο και διαθέτει κέντρα έρευνας και ανάπτυξης.