Το διασημότερο όνομα του γερμανικού ποδοσφαίρου επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Λούκα Μπεκενμπάουερ, εγγονός του «Κάιζερ» Φραντς Μπεκενμπάουερ έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Ανόβερο σε φιλικό αγώνα εναντίον της ερασιτεχνικής Μελεντόρφερ και στόχος του είναι να μοιάσει στους Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Σέρχιο Ράμος.

Εχοντας περάσει από τις ακαδημίες της Μπάγερν και της Σάλκε, ο 18χρονος σήμερα Λούκα πήρε πέρυσι μεταγραφή για την ομάδα της Κάτω Σαξονίας η οποία υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία.

Οπως και ο διάσημος παππούς του, αγωνίζεται κεντρικός αμυντικός, γεγονός που κανονικά θα έπρεπε να εκτοξεύσει την ευθύνη απέναντι στο διάσημο όνομα που κουβαλά. «Δεν νιώθω καμία πίεση. Αποτελεί έμπνευση για μένα ο παππούς μου, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να κατακτήσω ό,τι κατέκτησε εκείνος. Το μόνο που θέλω είναι να πετύχω τους δικούς μου στόχους», δήλωσε πρόσφατα στην «Bild».

Στα πρώτα χρόνια οι προπονητές του τοποθετούσαν ψευδώνυμα στο πίσω μέρος της φανέλας του ώστε να μη γνωρίζουν οι υπόλοιποι παίκτες το βαρύ παρελθόν που κουβαλά το όνομά του. Τώρα πια σταμάτησε να κρύβεται, τουλάχιστον στις προπονήσεις, καθώς στο παιχνίδι με τη Μελεντόρφερ στο πίσω μέρος της φανέλας του υπήρχε μόνο ένα τεράστιο «43».

«Τα παιδιά στο Αννόβερο καμιά φορά με φωνάζουν Κάιζερ. Το όνομά μου δεν έχει σημασία. Δεν έχω την αίσθηση πως απλά είμαι ο εγγονός του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Στην Μπάγερν, τη Σάλκε και τώρα στο Αννόβερο πάντοτε ήμουν ο Λούκα».

Στις προηγούμενες ομάδες του φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 5, όπως και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Το ίδιο νούμερο ζήτησε και στο Αννόβερο, αλλά τελικά το ντεμπούτο του το έκανε με το «43» στην πλάτη.

«Το 5 δεν το επιλέγω λόγω οικογενειακής ιστορίας αλλά λόγω της θέσης που αγωνίζομαι», λέει ο Λούκα. Οσον αφορά τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα: «Προς το παρόν είναι ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και ο Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης».

Η «Μπιλντ» έγραψε πάντως πως το αγωνιστικό του στυλ στο πρώτο του παιχνίδι με τους επαγγελματίες είχε πολλά στοιχεία του παππού του.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ θεωρείται «Τοτέμ» για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Εχοντας κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, ο «Κάιζερ» είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους που έχουν σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ως ποδοσφαιριστές και προπονητές.