Mε ένταση κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που διεξήχθη παρουσία των Φούσεκ, Χούμπελ και Γεωργίου.

Δεν ήταν μόνο η επιμονή πως πρέπει να συνεχίσει σε ρόλο αρχιδιαιτητή ο Μέλο Περέιρα. Αλλά αρκετά ακόμη: επιθυμία πολλών ήταν να είναι έτοιμο στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος (η κλήρωσή του θα γίνει στις 2 Ιουλίου) το VAR. «Προχωράμε καλά. Η ΕΠΟ έχει κάνει βήματα βελτίωσης και αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, όλα θα γίνουν κανονικά» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Πετρ Φούσεκ. Αν και σαφέστατα απέφυγε να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα, οι συνομιλητές του αντελήφθησαν πως το VAR κατά πάσα πιθανότητα θα… παίξει μπάλα στις 24 Αυγούστου!

Κατά τα λοιπά, όταν ο Φούσεκ ανέφερε πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η βία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε πως αυτά συμβαίνουν από τη δεκαετία του ’90 και με καταγγελτικό ύφος είπε «σας καθιστώ υπεύθυνους για όσα μπορεί να συμβούν». Λέγεται πως η συγκεκριμένη φράση του είχε ως αφορμή λόγια υψηλόβαθμου παράγοντα σε πρόσφατη εκδήλωση για υποβιβασμό της Λάρισας. Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας αναφέρθηκε στον Γιάννη Παπαδόπουλο και στον ρόλο του, στη διαιτησία του Λάμπρου στο ματς της ομάδας του απέναντι στην Ξάνθη, αλλά και στα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί.

«Ολα αυτά που λέτε είναι σαν… μαφία» λέγεται ότι του απάντησε ο Πετρ Φούσεκ. «Δεν μας τα έχετε ξαναπεί». Ωστόσο, ο Κούγιας φέρεται ότι απάντησε πως «είναι αδιανότητο να λέτε πως τα ακούτε πρώτη φορά. Είστε εδώ δύο χρόνια. Ηλπιζα ότι με τη διοίκηση Γραμμένου θα άλλαζαν τα πράγματα, αλλά βλέπω τα ίδια και ίσως χειρότερα». Πάντως, αναμένεται συνάντηση των ανθρώπων της FIFA με τον Αλέξη Κούγια.