Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη μπαίνουν από σήμερα στην τελική ευθεία για το Γουίμπλεντον. Το Κουίνς στο Λονδίνο και το τουρνουά στο Μπέρμιγχαμ αντίστοιχα, θα αποτελέσουν ένα ακόμα τεστ και για τα δύο παιδιά.  

Ο Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στην Ολλανδία και τώρα ετοιμάζεται να δοκιμάσει επί αγγλικού εδαφους στο γρασίδι. Στο Κουίνς, ο 20χρονος πρωταθλητής είναι στο Νο 1 του ταμπλό: «Δεν έχω δείξει ακόμα αυτά που μπορώ στο γρασίδι. Δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις γρήγορα σε διαφορετικές επιφάνειες μέσα στη χρονιά. Ισως χρειαστώ επιπλέον χρόνο για να συνηθίσω σε μια επιφάνεια που δεν έχω αγωνιστεί για έναν χρόνο», υποστήριξε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Κάιλ Εντμουντ.

Μία μεγάλη πρόκληση έχει στο Μπέρμιγχαμ η Σάκκαρη, καθώς στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ναόμι Οσάκα, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Η 23χρονη Ελληνίδα, έφτασε στον τρίτο γύρο στο Νότιγχαμ, αλλά αγωνίστηκε σε σκληρή επιφάνεια και όχι σε χορτάρι, λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης που υποχρέωσε τους διοργανωτές να μεταθέσουν τους αγώνες σε κλειστά γήπεδα. Είναι ο πρώτος φετινός αγώνας της Οσάκα σε χορτάρινη επιφάνεια.