Μαουρίτσιο Σάρι, ο 45ος. Τα αγγλικά ταμπλόιντ αποχαιρετούν τον Ιταλό γράφοντας «Sarrivederci» μετά τη βραχεία (μόλις μία σεζόν) θητεία του στην Τσέλσι, ενώ την ίδια στιγμή οι Γιουβεντίνοι υποδέχονται τον 45ο προπονητή στην ιστορία τους με ανοιχτές αγκάλες.

Το διασημότερο μυστικό δεν είναι πια μυστικό. Ο Σάρι επιστρέφει στην Ιταλία για να αναλάβει το τιμόνι της πιο επιτυχημένης ομάδας της χώρας του, στην οποία μέχρι πριν από δύο χρόνια, ως προπονητής της Νάπολι, της επιδείκνυε το μεσαίο του δάκτυλο και ορκιζόταν αιώνια πίστη στους Παρτενοπέι. Ολα αυτά όμως είναι παρελθόν για τον ίδιο και τη Γιούβε, αλλά όχι και για τους τιφόζι της Νάπολι οι οποίοι αφαίρεσαν την πλακέτα που είχαν τοποθετήσει προς τιμήν του στην περιοχή Μπανιόλι, στον αριθμό 51 της οδού Via Silio Italico όπου γεννήθηκε ο Σάρι το 1959 και έγραφε: «Hasta siempre, commandante».

Ο Σάρι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Γηραιά Κυρία με ετήσιες αποδοχές 6 εκατ. ευρώ συν μπόνους. Για να τον αποδεσμεύσει η Τσέλσι έλαβε 3 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπονται μπόνους σε περίπτωση επιτυχιών της Γιούβε.

Αντικαταστάτης του Σάρι στην Τσέλσι θα είναι εκτός απροόπτου ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Φρανκ Λάμπαρντ, που εντυπωσίασε στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής, στην Ντέρμπι. Σύμφωνα με τους «Sunday Times», ο Αμπράμοβιτς σε τηλεφωνική επικοινωνία του υποσχέθηκε πως θα καθίσει στον πάγκο της Τσέλσι τουλάχιστον δύο χρόνια, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί την πρώτη χρονιά. Εντός των ημερών οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για να καταλήξουν σε συμφωνία.