Μπορεί το Κόπα Αμέρικα να παίξει τον ρόλο του… παυσίπονου σε ένα καλοκαίρι χωρίς Euro και χωρίς Παγκόσμιο Κύπελλο; Αν μείνουμε στις θύμησες του 2018 και του υπέροχου Μουντιάλ που παρακολουθήσαμε, είναι προφανές ότι μπορεί να  απογοητευτούμε. Αν κάτσουμε στον καναπέ μας για να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι Λατινοαμερικάνοι βγάζουν το πάθος τους για το ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ναι, θα αποτελέσει μια κάποια… γιατρειά σε ένα ποδοσφαιρικό καλοκαίρι που ελάχιστα έχει να μας προσφέρει σε ποδοσφαιρικό μενού.

Στο Κόπα Αμέρικα θα μαζευτούν πολλοί σπουδαίοι αστέρες του ποδοσφαίρου κι ας λείπει ένα από τα πιο… λαμπρά αστέρια. Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στερεί μπόλικη από την αίγλη και τη λάμψη της διοργάνωσης, όμως η παρουσία του Μέσι και η – ακόμα μία – προσπάθειά του να κατακτήσει έναν σπουδαίο τίτλο με την Εθνική Αργεντινής είναι από μόνη της ένα γεγονός που προσφέρει έξτρα κίνητρο.

Φιρμίνο, Λούκας Μόουρα, Αγουέρο, Ντιμπάλα, Ντι Μαρία, Σουάρες, Καβάνι, Τορέιρα, Χάμες Ροντρίγκες, συνθέτουν ένα σκηνικό που σίγουρα δεν μπορεί να σε κάνει να… βαρεθείς. Το Κόπα Αμέρικα αρχίζει με καλές προοπτικές, με φιλοδοξίες για θέαμα και «μάχες», με αγωνία για το ποια ομάδα θα φτάσει στην κορυφή. Και με πολλά καλά ποδοσφαιρικά σύνολα πάνω απ’ όλα.

Φυσικά, με τις… επίσημες προσκεκλημένες. Κατάρ και Ιαπωνία θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, δίνοντας ένα… ασιατικό άρωμα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Δεδομένα δεν έχουν ελπίδες για κάτι καλό, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια διάκριση που θα έκανε «θόρυβο», όμως και μόνο η παρουσία τους στην άλλη άκρη της Γης θα αποτελέσει ένα έξτρα θέμα συζήτησης για το τουρνουά που θα μας κρατήσει συντροφιά τις προσεχείς ημέρες.