Αναπάντητα ερωτήματα και βαθιά θλίψη «στοιχειώνουν» τη συγκλονιστική υπόθεση αυτοκτονίας της 14χρονης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Μόνη, απροστάτευτη και χωρίς να υπάρχει κάποιο δίχτυ ψυχολογικής στήριξης, όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις, η έφηβη φέρεται ότι κλήθηκε να διαχειρισθεί τον πόνο και την εξάρτηση, πέφτοντας θύμα αποπλάνησης ενός 42χρονου.

Η Πολιτεία δεν επέδειξε αντανακλαστικά στην υπόθεση της ανήλικης, η οποία σε κατάσταση σύγχυσης αποφάσισε να πέσει στις ράγες του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Ο 42χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στο Μοσχάτο και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και παραπέμπεται σήμερα στον ανακριτή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κορίτσι είχε συνδεθεί ερωτικά μαζί του, όπως η ίδια πίστευε, πριν από περίπου τρεις μήνες.

Η πιο συγκλονιστική πτυχή της ιστορίας, όμως, σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, είναι η δραματική καθυστέρηση έως αδράνεια των αρμοδίων φορέων. Από τις 9 Μαΐου ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης προχώρησε σε σοβαρότατη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», εκφράζοντας υποψίες για κακοποίηση της ανήλικης. Το Χαμόγελο κινητοποιήθηκε, φέρνοντας άμεσα τον πολίτη σε επικοινωνία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων. Ολα όμως έμειναν εκεί, αν και οι εξελίξεις ήταν δραματικές. Η αντίστροφη μέτρηση για την 14χρονη είχε αρχίσει και, αφού έγραψε ένα σημείωμα, έβαλε τέλος στη ζωή της.