Μπαράζ καταδρομικών επιδρομών από κουκουλοφόρους εκτυλίχθηκε χθες στην Αθήνα και στην Πάτρα. Στην Αθήνα οι ομάδες των επιδρομέων έδρασαν συντονισμένα και μέσα σε μόλις δέκα λεπτά είχαν προξενήσει εκτεταμένες φθορές σε τρία ΑΤΜ στο Χαϊδάρι, στον Βύρωνα και στην Καισαριανή.

Η πρώτη και πιο ισχυρή επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Χαϊδάρι. Στο στόχαστρο των δραστών μπήκε το υποκατάστημα Τράπεζας στη Λεωφόρο Αθηνών. Με βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία και την οθόνη του ΑΤΜ, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να πυρπολήσουν το υποκατάστημα τοποθετώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδό του. Την ίδια ώρα άλλη ομάδα εξαπέλυε επίθεση σε υποκατάστημα Τράπεζας στον Βύρωνα προκαλώντας φθορές. Δέκα λεπτά αργότερα οι ίδιοι – κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ – «χτύπησαν» και στην Καισαριανή σπάζοντας την οθόνη ΑΤΜ.

Νύχτα τρόμου έζησαν, επίσης, κάτοικοι και καταστηματάρχες στο κέντρο της Πάτρας, καθώς ομάδα 15 κουκουλοφόρων με ρόπαλα και βαριοπούλες επέδραμαν σε εμπορικούς δρόμους και κατέστρεψαν τις τζαμαρίες δώδεκα καταστημάτων.