Η οικογένειά μου και κυρίως ο πατέρας μου, ο αείμνηστος Σταύρος Νταϊφάς, με έμαθαν από παιδί να θεωρώ τον Πειραιά, τη ναυτιλία, το λιμάνι και κυρίως τους ανθρώπους που τους δίνουν ζωή αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου και διαχρονική πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προσφοράς.

Η πεποίθηση αυτή υπήρξε η κινητήριος δύναμη για τη συμμετοχή μου πριν από πέντε χρόνια στα κοινά της πόλης μας και ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά τίμησα την ψήφο των πολιτών με όλες μου τις δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την «ξεχασμένη» πολιτιστική μας ταυτότητα και να προβάλουμε τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξή της. Κυρίως όμως να αναδείξουμε μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό, το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης μας και των ανθρώπων της.

Μέσα σε αυτή την 5ετία πετύχαμε να κάνουμε τον Πειραιά κέντρο πολιτισμού και εξωστρέφειας!

Αναβαθμίσαμε τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά με πολλαπλές εκδηλώσεις και την προσθήκη δύο εξαίσιων εκθέσεων με τις μόνιμες συλλογές των έργων του Πάνου Αραβαντινού και των ενθυμίων του Μάνου Κατράκη.

Αναβαθμίσαμε το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, που συμμετέχει πλέον ενεργά στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης μας.

Αναβαθμίσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά με την εξασφάλιση πληθώρας καινούργιων τίτλων, την εγγραφή πολλών νέων μελών και την εδραίωση συνεργασιών με φορείς τοπικής και εθνικής εμβέλειας.

Αναβαθμίσαμε με μεγάλη επιτυχία το Βεάκειο Θέατρο και εξορθολογίσαμε τη λειτουργία του με τη συμμετοχή κοινωνικών, πνευματικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης μας.

Αναβαθμίσαμε και υποστηρίξαμε δυναμικά τις δράσεις των Μουσείων που εδρεύουν στον Δήμο Πειραιά, όπως του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, επιδιώκοντας συνεργασίες που συνδέουν και αναδεικνύουν την πόλη μας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Δημιουργήσαμε έναν νέο θεσμό, τις «Ημέρες Θάλασσας», που γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία, με επίκεντρο την αδιάρρηκτη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα και με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης μας και αισίως έφτασαν στην πέμπτη χρονιά τέλεσής τους.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων που κέρδισαν το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αλλά και φορέων που συνεχώς αυξάνονται, επιτρέποντάς μας έτσι να προσφέρουμε ένα δεκαήμερο δωρεάν εκδηλώσεων για όλους με επίκεντρο τη θάλασσα και τον Πειραιά και με άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Αναβαθμίσαμε τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που, χάρη στις υψηλής ποιότητας παραστάσεις με εξαίσιους πρωταγωνιστές και συντελεστές και την παράλληλη στήριξη καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθιερώθηκε σε Πολυχώρο Πολιτισμού και έγινε σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα για όλη την Ελλάδα.

Μέσα από αυτές τις δράσεις στοχεύσαμε και στοχεύουμε στην υποστήριξη των νέων και των δημιουργικών φορέων του Πειραιά και στη μέριμνα και πολυεπίπεδη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας.

Η αποδοχή και ο τρόπος που οι Πειραιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας «αγκάλιασαν» το έργο και τις δράσεις που ξεκινήσαμε μάς δίνουν τη δύναμη και το πάθος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο Πειραιά!

Εάν πετύχουμε, να ξεδιπλώσουμε το τρίπτυχο: Παράδοση, Καινοτομία, Προοπτική, θα προσδώσουμε στο «μεγάλο λιμάνι» την αίγλη που του αρμόζει. Είμαι βέβαιη ότι αυτό θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών, επανασυστήνοντας τον Πειραιά ως κέντρο Ναυτιλίας, Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού!

ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ,

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ!!!

Η Ειρήνη Νταϊφά είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή