Οι κομματικές φιέστες που στήνει η κυβέρνηση κάθε τρεις και λίγο στη Θεσσαλονίκη για το μετρό της πόλης συνιστούν προσβολή για τους Θεσσαλονικείς. Ηταν προ πενταμήνου όταν ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε τον υπόγειο σιδηρόδρομο της συμπρωτεύουσας με εκδοτήρια ζωγραφισμένα σε μουσαμάδες. Και τώρα επέστρεψε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο συνοδεία κρατικών αξιωματούχων για να επιδείξει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης έναν συρμό που δεν θα κινηθεί όμως πριν περάσουν χρόνια.

Το θέαμα εγκαινίων ανύπαρκτων υποδομών δεν είναι προσβλητικό μόνο για τους Θεσσαλονικείς. Εκθέτει και τους εμπνευστές του αλλά και όσους ποζάρουν χρησιμοποιώντας τις ανύπαρκτες υποδομές ως ντεκόρ. Ανάμεσά τους είναι δυστυχώς και πολιτικοί της νέας γενιάς, από τους οποίους θα ανέμενε κανείς άλλο ύφος και ήθος εξουσίας. Ειδικά όταν δεν έχουν καμία αρμοδιότητα σχετικά με το μετρό, όπως η υποψήφια δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος. Αλήθεια, έτσι πιστεύει η νέα αυτή πολιτικός πως κερδίζονται οι εκλογές; Σε τέτοια υπόληψη έχει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης από τους οποίους ζητεί ψήφο;

Τα προσβλητικά αυτά θεάματα έχει έρθει ο καιρός να γίνουν αιτία τιμωρίας. Οι ψηφοφόροι οφείλουν να τιμωρούν τους πολιτευτές που επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο τους με τέτοια μέσα, που προσπαθούν δηλαδή να τους ξεγελάσουν με καθρεφτάκια, χάντρες και ακίνητους συρμούς. Η φάμπρικα αυτή δεν ταιριάζει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και πρέπει να σταματήσει. Για να σταματήσει επιτέλους και η προσβολή.