Η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η Ευρώπη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας, αλλά είναι και το κοινό μας μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο υπαρξιακό μεταίχμιο. Η πόλωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η άνοδος των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων σε εθνικά επίπεδα προκαλούν τριγμούς στην ίδια την υπόσταση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, με αποτέλεσμα να δομείται ένα αρνητικό αφήγημα για το μέλλον της και να ενισχύονται τα υπόγεια ρεύματα στις κοινωνίες της, που αμφισβητούν την Ενωμένη Ευρώπη και που εστιάζουν στα «κατασκευαστικά της σφάλματα» και τις στρεβλώσεις της, υποβαθμίζοντας τη μεγάλη κληρονομιά της. Σήμερα κάνει έντονη την παρουσία του στην Ευρώπη ένας δημαγωγικός και διχαστικός λαϊκισμός, ο οποίος δεν έχει σκοπό να διορθώσει τις αδυναμίες της, αλλά να γκρεμίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μπορεί η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια να μας απογοήτευσε και να μας πλήγωσε, παραμένει όμως το σπίτι μας. Χτίζουμε μαζί την Ευρώπη της καινοτομίας, της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών και της αλληλεγγύης. Θέλουμε μια Ευρώπη που σέβεται τους εθνικούς πολιτισμούς των λαών της, που σέβεται την ιδιοπροσωπία της και προστατεύει τα εξωτερικά σύνορά της.

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων και για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά την αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να δώσει μεγάλους αγώνες στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα προκύψουν για την Ελλάδα νέες ευκαιρίες, αλλά και νέες απειλές και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και τοποθέτηση με σαφήνεια, πειστικότητα και πυγμή, αρθρώνοντας έναν σύγχρονο, σοβαρό και ισχυρό λόγο και χτίζοντας νέες συμμαχίες.

Εχοντας ως όραμά μου να δω την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη.

Πρώτη μου προτεραιότητα να αγωνιστώ πρώτον για τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Με καθαρή φωνή, να δώσω τη μάχη δυνατά για την Ελλάδα και μαχητικά για τους Ελληνες.

Προτεραιότητά μου επίσης το μέλλον των παιδιών μας, εντός και εκτός συνόρων, στη νέα ψηφιακή εποχή. Στην εποχή της λεγόμενης «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» αναδεικνύεται μια νέα οικονομία και ως εκ τούτου, ένας νέος κόσμος εργασίας. Η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας είναι η ταχεία αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού και των υποδομών που υπάρχουν, για να διασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η ανταγωνιστικότητά της. Δέσμευσή μου είναι, από την Ευρωβουλή να αγωνιστώ για το πέρασμα της πατρίδας μας στη νέα Ψηφιακή Εποχή, με έμφαση στις ευκαιρίες απασχόλησης των παιδιών μας. Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας δεν είναι απλά ένας αναπτυξιακός στόχος. Είναι εθνικό στοίχημα επιβίωσης.

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ