Ο Πειραιάς είναι η πόλη στην οποία μεγάλωσα, ζω και έχω την επιχείρησή μου. Την τελευταία πενταετία που περπατάω στις γειτονιές του Πειραιά, αντιλαμβάνομαι τις αλλαγές που έχουν γίνει και σκέφτομαι πόσες ακόμα μπορούν να γίνουν, προκειμένου να ζούμε σε μία ΟΜΟΡΦΗ και ΒΙΩΣΙΜΗ πόλη.

Οι σκέψεις αυτές με οδήγησαν να θέλω κι εγώ να συμβάλω έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια, και γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος του Δήμου μας, με τον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής. Ο υπερκομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού είναι πολύ σημαντικός, γιατί πιστεύω ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να λειτουργούμε με παρωπίδες, πρέπει να ακούμε όλες τις απόψεις, να τις επεξεργαζόμαστε και να αποφασίζουμε ποιες θα υιοθετήσουμε προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Ο Πειραιάς μας έχει αλλάξει, έχει βελτιωθεί και έχει εκσυγχρονιστεί. Εχουν γίνει πολλά έργα, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και για όλους μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχουμε βιώσει. Η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή με κόπο, προσπάθεια και επιμονή, εξασφάλισε πάνω από 111.000.000 ευρώ για έργα ανάπτυξης. Για πρώτη φορά θα εισπράττει ο Δήμος μας 2.000.000 ευρώ ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία του λιμανιού. Μειώθηκαν 10% τα δημοτικά τέλη για όλους, 50% για τους πολύτεκνους και απαλλάχθηκαν οι ευπαθείς ομάδες. Εγιναν έργα ανάπλασης σε πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, καθώς επίσης και ασφαλτόστρωση 91 δρόμων, τα οποία μπορεί να μας δυσκόλεψαν στην καθημερινότητά μας, αλλά με αυτά σταδιακά άλλαξε εικόνα η πόλη μας. Αναβαθμίστηκαν το Δημοτικό Θέατρο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Βεάκειο Θέατρο, τα οποία αποτελούν κοσμήματα για την πόλη μας και πόλο έλξης επισκεπτών. Ανακαινίστηκαν γήπεδα και γυμναστήρια, φέρνοντας τον αθλητισμό στις γειτονιές μας. Αυτές οι αλλαγές του Πειραιά μας, ο νέος παλμός που αποκτά, είναι το έναυσμα για την ανάπτυξη της αγοράς, το άνοιγμα καινούργιων επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Η μαγιά έχει μπει, θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε έμπρακτα για να συνεχιστεί το έργο. Να γίνει ο Πειραιάς μας ακόμα πιο όμορφος και λειτουργικός. Να γίνουν περισσότερα έργα ανάπλασης, τα οποία να συμπεριλαμβάνουν χώρους πρασίνου. Να είναι καθαρός, με λιγότερα σκουπίδια και διευρυμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Ενα κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού. Να αποτελεί μία πόλη προσβάσιμη τόσο για τη μετακίνηση των πεζών, όσο και των ατόμων με κινητική δυσκολία και φυσικά των οικογενειών με μωρά στο καρότσι. Να είναι μία πόλη που να συνδράμει ώστε τα παιδιά να έχουν σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο, στις γειτονιές τους και στους χώρους που αθλούνται μέσα από δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Θέλω τον Πειραιά μας να είναι προορισμός και όχι πέρασμα για το λιμάνι.

Η Ευγενία Βασιλειάδου είναι επιχειρηματίας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από