H αλήθεια είναι ότι η απόφασή μου να θέσω ξανά υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος ξάφνιασε πολλούς φίλους μου Πειραιώτες. Εχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που είχα την τιμή να υπηρετήσω την πόλη μας με αυτό το αξίωμα. Οι λόγοι της απουσίας μου ήταν τα δύο μου μικρά παιδιά, η απόκτηση του διδακτορικού και η ακαδημαϊκή εργασία, ίσως όμως και μια απογοήτευση από τα «κακώς κείμενα» της πολιτικής.

Ωστόσο, η συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη μου δημιούργησε πάλι την ελπίδα ότι τα πράγματα στην πόλη μας μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Αρκεί να υπάρξουν συμπολίτες μας ικανοί, άξιοι, εργατικοί που έχουν όραμα για τον Πειραιά και θέλουν αυτός να ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα και οι κάτοικοί του να είναι ευχαριστημένοι.

Εγώ είμαι περήφανη που είμαι Πειραιώτισσα και πραγματικά πιστεύω ότι ζω στην ωραιότερη πόλη του κόσμου, μια πόλη με φυσική ομορφιά και ιστορία, με ανθρώπους φιλόξενους και ένα λιμάνι που σφύζει από ζωή και μπορεί να μας χαρίζει αφθονία.

Υπάρχουν βέβαια και προβλήματα καθημερινά. Αυτά καλείται ο αιρετός, ο πολιτικός που πήρε την ψήφο του λαού να επιλύσει. Καλό είναι οι πολίτες  να εμπιστεύονται ανθρώπους που με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται για την πόλη τους και επιθυμούν να εργαστούν για αυτήν. Και εγώ πραγματικά το επιθυμώ!

Αλλωστε ως αντιδήμαρχος στο παρελθόν άφησα αρκετά σημεία γραφής μου, όπως η νέα, υπερσύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη, ο εκσυγχρονισμός και η ίδρυση νέων σχολείων, η έναρξη της μεταφοράς της Ραλλείου στο νέο βιοκλιματικό της κτίριο, η δημιουργία του ειδικού σχολείου Καμινίων, η οργάνωση εκδηλώσεων και εθελοντικών δράσεων, η μεταφορά της δημοτικής πινακοθήκης στο Παλαιό Ταχυδρομείο κ.ά.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να επιλυθούν άμεσα προβλήματα δεκαετιών. Αξίζει όμως να δουλέψουμε όλοι για να ζούμε σε μία πόλη καθαρή, με περισσότερο πράσινο, με αρκετούς χώρους στάθμευσης, με μια μεγάλη και ισχυρή εμπορική αγορά, με σχολεία πρότυπα και πολλούς παιδικούς σταθμούς, με πολιτιστικούς χώρους, αλλά και χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας.

Αυτά που πρέπει να κάνουμε εμείς που ζητούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας είναι πάρα πολλά. Για μένα όμως δεν φαντάζουν ούτε ανέφικτα, ούτε ατελείωτα, ούτε κουραστικά. Θα ήθελα πραγματικά πάρα πολύ να εκλεγώ και να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ από την πλευρά μου, για να αποκτήσει ο Πειραιάς την αίγλη που του αξίζει. Θα ήμουν περήφανη αν οι συμπολίτες μου με τιμούσαν ξανά με την ψήφο τους.

Η Σίσσυ Αλιγιζάκη είναι δικηγόρος, Διδάκτωρ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή