Ο Αγιαξ παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου και το ολλανδικό ποδόσφαιρο μαθήματα αλληλεγγύης, με την απόφασή του να μεταθέσει την 33η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, για τις 15 Μαΐου. Ετσι, οι παίκτες του Αγιαξ θα έχουν περισσότερες ημέρες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για το παιχνίδι της 30ης Απριλίου με την Τότεναμ. Το εντυπωσιακό στην ιστορία είναι πως ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Μαρκ φαν Μπόμελ, ήταν ο πρώτος που επικρότησε την απόφαση, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του διεκδικεί τον τίτλο μαζί με τον Αίαντα. Αυτοί που δεν χάρηκαν ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Αγιαξ γιατί υπάρχει πιθανότητα να κατακτήσει η ομάδα τους τον τίτλο εκτός έδρας ημέρα Τετάρτη, γεγονός που δεν θα τους επιτρέψει να το γιορτάσουν όπως θα ήθελαν! Αντιρρήσεις εξέφρασε και η Φέγενορντ, γιατί ήθελε να αποχαιρετήσει στο γήπεδό της τους Φαν Πέρσι και Φαν Μπρόνκχορστ.

Στην Αγγλία δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες. Οι διοργανώσεις τους προηγούνται. Η Λίβερπουλ θα αναμετρηθεί με την Μπάρτσα παίζοντας ενδιάμεσα δύο παιχνίδια, με τη Χάντερσφιλντ, αύριο, και τη Νιούκαστλ τρεις ημέρες πριν από τον επαναληπτικό με τους Μπλαουγκράνα.

Η μονομαχία που περιμένουν όλοι με ανυπομονησία είναι αναμφισβήτητα του Μέσι με τον Φαν Ντάικ. Ο κορυφαίος επιθετικός με τον κορυφαίο αμυντικό.

Ο Ολλανδός σπεύδει πάντως να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι προσωπική υπόθεση η εξουδετέρωση του Μέσι, αλλά απαιτείται ομαδική δουλειά. Φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα απαραίτητα για το ταξίδι της επιστροφής στο Λίβερπουλ.  

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης πως στην περίπτωση που Μπαρτσελόνα και Αγιαξ φτάσουν στον τελικό της 1ης Ιουνίου ο άσος του Αίαντα Φρένκι Ντε Γιονγκ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους μελλοντικούς εργοδότες του.

«Το έχω σκεφτεί αυτό το σενάριο. Θα είναι κάτι το ξεχωριστό, αλλά την ίδια στιγμή δεν με ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουμε. Οσο είμαι παίκτης του Αγιαξ θέλω ο Αγιαξ να νικά. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πετούσα την Μπαρτσελόνα εκτός διοργάνωσης, όπως πετάξαμε τη Ρεάλ».

Και μια σημείωση που αξίζει: στο 48ωρο που άλλαξε ο ποδοσφαιρικός κόσμος, οι παίκτες του Αγιαξ δεν βρήκαν ούτε μία θέση ελεύθερη στην καλύτερη ενδεκάδα της UEFA!