ΕΛΣΤΑΤ. Στις 13 Μαΐου θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού της ΕΛΣΤΑΤ στις πέντε ομάδες που διακρίθηκαν από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική διοργανώθηκε για δεύτερη φορά από τη Στατιστική Αρχή και οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε κατηγορία θα συμμετάσχουν και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική (European Statistics Competition), ο οποίος διεξάγεται κατά το διάστημα 1 Απριλίου – 15 Μαΐου 2019.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν από την πρώτη κατηγορία είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Επαγγελματικής Σχολής Σμύρνης και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Στη δεύτερη κατηγορία διακρίθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, το 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου, το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και το Γυμνάσιο ΛΤ Νισύρου.

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος. Η ΔΕΗ  υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο-νυχτερινό) ότι θα αρχίσει να ισχύει για την καλοκαιρινή περίοδο το συνεχές ωράριο 23.00 έως 07.00, όπως κάθε χρόνο, από 1ης Μαΐου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2019. Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ ΑΕ (https://www.dei.gr/el) και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (https://www.deddie.gr/).

4ο Microsoft Summit. Με θέμα «Transform. Innovate. Grow» και κεντρικό άξονα συζήτησης την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Microsoft Summit διεξάγεται στις 14 Μαΐου στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα μιλήσουν διεθνούς φήμης προσωπικότητες. Οπως ο Garry Kasparov, ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών, και ο Dr. Nicholas Christakis, ο ελληνικής καταγωγής κοινωνιολόγος-βιολόγος, καθηγητής του Yale, με πλούσιο συγγραφικό έργο. Ανάμεσα στα ερωτήματα για τα οποία θα αναζητηθούν απαντήσεις είναι τα εξής: Ποιες είναι οι τάσεις και οι προκλήσεις; Πώς μπορεί να μεγιστοποιηθεί η ευκαιρία της Τεχνητής Νοημοσύνης; Αλλά και πόσο σχετική είναι η ευκαιρία αυτή για τη χώρα μας; Τι πιστεύουν οι πολίτες;

ΚΕΦίΜ. Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) παρουσιάζει τη μελέτη «Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών vs. Ολυμπιακή: Το κόστος της αναποτελεσματικότητας του κράτους». Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 12.30 στο ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Αθήνα). Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν οδικώς για τις διακοπές του Πάσχα, η μελέτη του ΚΕΦίΜ καταδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του κράτους και τις δραματικές επιπτώσεις της σε ανθρώπινες ζωές. Τη μελέτη θα παρουσιάσει ο επικεφαλής ερευνητής του ΚΕΦίΜ Κωνσταντίνος Σαραβάκος, ενώ τα ευρήματά της θα σχολιάσουν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΚΕΦίΜ Νίκος Ρώμπαπας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ).