Και ξαφνικά, χθες το απόγευμα λίγο πριν από τις 19:00, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να πάρει θέση για τα γεγονότα της Κυριακής. Και να κάνει… υποδείξεις προς όλους πως «ώς εδώ και μη παρέκει». Ολα αυτά για τη βία. Για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν περίπου 24 ώρες πριν από την ανακοίνωση.

«Ας παραδειγματιστούν όλοι, σήμερα, από τα διεθνώς κρατούντα και τον τρόπο που ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του χουλιγκανισμού και της κατασκευασμένης παραγωγής βίας στους αγωνιστικούς χώρους, σε όλα τα επίπεδα», βροντοφωνάζει η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της.

Η ίδια ΕΠΟ που διοργάνωσε τον τελικό της ντροπής στον Βόλο πριν από δύο χρόνια, εκεί που έβγαιναν τα μαχαίρια σε ζωντανή μετάδοση και που στο τέλος έγινε η απονομή με… αγκαλίτσες και φιλάκια, ενώ δύο ώρες πριν γίνονταν μάχες σώμα με σώμα. Στην περιβόητη πεζογέφυρα!

Η ίδια ΕΠΟ που δεν πρόλαβε να έχει έτοιμο το Παγκρήτιο Στάδιο για να αγωνιστεί η Εθνική ομάδα. Που πήρε την Εθνική από το Καραϊσκάκη για να την πάει στο ΟΑΚΑ και την παίρνει από το ΟΑΚΑ χωρίς να ξέρει ακόμα πού να την πάει. Ευτυχώς που τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών γίνονται εκτός έδρας, διαφορετικά το «παγκόσμιο ρεζίλι» για το οποίο φωνάζει η ΕΠΟ θα είχε εκείνη σαν κορωνίδα. Για ακόμα μια φορά.

«Η ΕΠΟ είναι έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να μετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία κρίνουν προσφορότερη οι προαναφερόμενες Αρχές, προκειμένου να συνεισφέρει την τεχνογνωσία καταπολέμησης της βίας, που εφαρμόζεται διεθνώς», κλείνει η ανακοίνωση. Την ίδια τεχνογνωσία που επέδειξε και στον περσινό τελικό Κυπέλλου, όπου προσπάθησαν να μας πείσουν πως δεν συνέβη τίποτα. Αλλά οι φωτογραφίες είναι ακόμα εκεί…