Πρώην ποδοσφαιριστής και διαιτητής της χρονιάς στην πατρίδα του για το 2016 είναι ο Νορβηγός διαιτητής της Eliteserien, Τόρε Χάνσεν, που θα διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη. Με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κνούτσεν και Γιένσεν.

Ο 41χρονος ρέφερι στον τελευταίο αγώνα που έχει σφυρίξει εφέτος έδωσε δύο πέναλτι και επτά κίτρινες, αλλά δικαιολογείται καθώς ήταν αγώνας για την Πρέμιερ Λιγκ της Αιγύπτου (Ελ Μασρί – Πίραμιντς 3-3) πριν από έναν μήνα και κάτι.

Με προπονητή των φιλοξενουμένων τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Χοσάν Χασάν! Ο Χάνσεν είχε διαιτητεύσει νωρίτερα τον Δεκέμβριο το παιχνίδι για το Youth League της UEFA μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Χόφενχαϊμ και από εκεί και πέρα τίποτε, διότι το πρωτάθλημα στη Νορβηγία έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο μήνες!

Συγκίνηση για τον Ντούσκο

Σημαντική διάκριση για έναν παντοτινά «δικό μας» ποδοσφαιράνθρωπο. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς παρέλαβε το αθλητικό βραβείο της κυβέρνησης της Βοσνίας για το 2018 για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του. Οπως έμαθα, η εκδήλωση έγινε στο Κοινοβούλιο της χώρας και ο Ντούσκο δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Ενα κομμάτι του βραβείου θα πρέπει να πάει στη Βελέζ και άλλο ένα κομμάτι στα παιδιά που δεν έχουν τη φροντίδα των γονιών τους», υποστήριξε το άλλοτε στέλεχος της ΑΕΚ.

Ο Εμμανουηλίδης σε… παράνοια

Μόλις μία μέρα μετά τα όσα έγιναν γνωστά για πειθαρχικά παραπτώματα από μέρους του και τιμωρία από την πλευρά της ομάδας (θα προπονείται μόνος του για μία εβδομάδα), ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ανέβασε τραγούδι στο Instagram. Αλλά όχι… όποιο κι όποιο. Το «Είμαι ένας άλλος ζω σε παράνοια», του Νίνο, το οποίο έχει (ξανα)γίνει το απόλυτο χιτ το τελευταίο διάστημα. Αραγε συνδέεται η απόφαση να τιμωρηθεί ο «μικρός» με την επιλογή του τραγουδιού; Είναι αλήθεια πως αρκετούς τους… ξένισε το γεγονός πως ο Εμμανουηλίδης επέλεξε το «Ζω σε παράνοια». Και δεν χτύπησε ωραία ούτε εντός της ομάδας.

Οι δεξιοτέχνες και ο Μπουρούσης

Χύμα τα είπε δια μίαν εισέτι φοράν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος χθες στο Ηράκλειο από του… άμβωνος της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 19 ετών.

«Ζούμε την εποχή που κυριαρχείται από τη δεξιοτεχνία και τους δεξιοτέχνες της εντύπωσης που προσπαθούν και επιβάλλουν τη μετατόπιση της ευθύνης για να ικανοποιήσουν προσωπικές επιδιώξεις» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Και συμπλήρωσε: «Το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα πολιορκείται από κλάδους που εμφανίστηκαν ξαφνικά, επιθυμούν την εμπορευματοποίηση χωρίς φραγμούς και δυστυχώς κάμπτονται και οι αντιστάσεις της κοινωνίας. Στην Ελλάδα καταφέρνουμε με το ζόρι να κρατήσουμε τον αριθμό των ξένων στους έξι και το θεωρούμε επίτευγμα. Θα βρούμε και κάποιον να αντικαταστήσει τον Μπουρούση που βαριόμαστε να τον βλέπουμε. Ο Γιάννης έχει ξενιτευτεί αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, αλλά είναι πάντα εδώ κι αυτό έχει προεκτάσεις και υπονοούμενα».

Η έντονη ενόχληση του Μπογέ

Εκείνος που ήταν περισσότερο… τσαντισμένος και από τον Κρίστιτσιτς στην ΑΕΚ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν ο Λούκας Μπογέ. Που επίσης δεν έπαιξε λεπτό, ενώ μέσα στην εβδομάδα είχε δοκιμαστεί ακόμα και με τους βασικούς. Μάλιστα, το γεγονός που φέρεται να δυσφόρησε τον Αργεντινό και να προκάλεσε τις γκρίνιες του που κράτησαν και την επομένη, ήταν η είσοδος του Αλμπάνη στο γήπεδο αντί του ίδιου, λίγο πριν από το φινάλε. Μιας και από εν δυνάμει βασικός, μετατράπηκε σε… παγκίτη στο ντέρμπι, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή στο ματς.