Υπάρχει η παροιμιώδης έκφραση «χρεωμένος με 108» που προέρχεται από τη στρατιωτική ορολογία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση χρήζει μιας αριθμητικής παραποίησης…

Ο Κώστας Σλούκας είναι χρεωμένος με 103!

Τι σημαίνει αυτό; Από μια σατανική συγκυρία ο σαλονικιός διεθνής γκαρντ αγωνίσθηκε με τον Ολυμπιακό σε 103 ματς της Ευρωλίγκας, ενώ σήμερα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Πειραιώτες στην Κωνσταντινούπολη, θα εγγράψει την 103η συμμετοχή του στη διοργάνωση με τη Φενέρμπαχτσε!

Ο κόκκινος Σλούκας πάντως υπερέχει μέχρι στιγμής του κίτρινου εαυτού του και σε τίτλους στην Ευρωλίγκα (2-1) και σε συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ (5-3).

Tέλος εποχής

Τελειώνουν απ’ ό,τι φαίνεται τα ψωμιά ή μάλλον (ελέω των υψηλών αμοιβών) τα… παντεσπάνια του Μαρκ Γκασόλ και του Μάικ Κόνλεϊ στο Μέμφις. Οι Γκρίζλις έβαλαν από χθες πωλητήριο στους δυο βασικότερους και καλύτερους παίκτες τους, με στόχο αφενός να εξασφαλίσουν χρήματα και αφετέρου να ανανεώσουν και να αναδομήσουν την ομάδα, που θεωρούν ότι με την παρούσα σύνθεσή της έφτασε στο ταβάνι της…

Ηδη έχει τεθεί εκτός ομάδος και ο Τσάντλερ Πάρσονς και πλέον οι Αρκούδες περιμένουν την… εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία των μεταγραφών στο ΝΒΑ. Επειτα από επτά απανωτές παρουσίες σε πλέι οφ, δυο προκρίσεις σε ημιτελικούς και μια συμμετοχή σε τελικούς της Δύσης, το Μέμφις θα χαράξει τη νέα πορεία του με πυλώνα (ή άλλως πως franchise player) τον εικοσάχρονο ρούκι Τζάρεν Τζάκσον.

Νανουρίσματα…

Συμβαίνουν αρκετά συχνά διάφορα (μικρά ή… χοντρά επεισόδια) στο ΝΒΑ, αλλά ευτυχώς χθες τα ξημερώματα ο Ράσελ Γουέστμπρουκ που ούτως ή άλλως έχει πάντοτε λυμένο το ζωνάρι του για καβγά (είπε ότι) κοίταζε αλλού…

Πριν από δυο μήνες ο γκαρντ των Θάντερ έγινε πατέρας δύο δίδυμων κοριτσιών και έκτοτε συνηθίζει να πανηγυρίζει κουνώντας τα χέρια του σαν να νανουρίζει τα μωρά, αλλά στον αγώνα με τους Μπλέιζερς αντέγραψε αυτή την κίνηση ο αντίπαλός του Αϊβαν Τέρνερ έπειτα από ένα δικό του καλάθι!

Αυτή η μιμητική πράξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ειρωνική, αλλά δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Γουέστμπρουκ, ο οποίος άλλωστε είχε άλλα πράγματα για να ασχοληθεί, να ευχαριστηθεί και να μη… χαλαστεί: το σύνηθες triple double div του (29 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 14 ασίστ), τη νίκη της Οκλαχόμα Σίτι με 123-114 και την αναρρίχηση στην τρίτη θέση της Δύσης…

Στον Δημόκριτο το αντιντόπινγκ

Τέλος – και με τη βούλα της ΓΓΑ – στις εξετάσεις των δειγμάτων αντιντόπινγκ από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ.

Πλέον αυτόν τον ρόλο θα έχει το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «Νέα εποχή για το εργαστήριο αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ, το οποίο περνάει υπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση του μεγαλύτερου διεπιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου της Ελλάδας, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, με διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι το εργαστήριο αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ να καταστεί ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως».

Το βασικό είναι πάντως να μπορέσει και πάλι το σύστημα αντιντόπινγκ στη χώρα μας να λειτουργήσει κανονικά.