Τη «δαιμονισμένη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσε απέναντι στον Κισσαμικό η ΑΕΚ, με την Ενωση να επικρατεί με το εντυπωσιακό 5-0 της ομάδας της Κρήτης και να παίρνει με άνεση την πρόκρισή της στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ωστόσο διατήρησαν το 3-5-2 που εφαρμόζουν τελευταία και με σκόρερ τους Γκάλο, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο και Λιβάγια (2) έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη και εξασφάλισαν μια θέση στα προημιτελικά του θεσμού. Το παιχνίδι ξεκίνησε πάντως με τον Κισσαμικό να δείχνει τη διάθεση να παλέψει για την πρόκριση και να βάλει δύσκολα στο σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Η ομάδα της Κρήτης πατούσε καλά στο γήπεδο, έκλεινε χώρους και μάλιστα ήταν εκείνη που έγινε για πρώτη φορά απειλητική. Στο 9′ ο Χαλκιαδάκης θα βρεθεί σε θέση για γκολ, όμως το σουτ του θα αποκρουστεί από τον Τσιντώτα.

Η Ενωση κάπου εκεί άρχισε να ανεβάζει στροφές και να γίνεται πιο επιθετική, καταφέρνοντας μάλιστα στο 21′ να ανοίξει και το σκορ. Ο Γκάλο θα εκτελέσει καταπληκτικά το φάουλ που κέρδισαν οι Κιτρινόμαυροι έξω από την περιοχή και θα κάνει το 1-0, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Κισσαμικός θα προσπαθήσει να αντιδράσει, απειλώντας ξανά την ΑΕΚ με την προσπάθεια του Χαλκιαδάκη πέντε λεπτά αργότερα.

Η ομάδα της Κρήτης δεν κατάφερε να σκοράρει όμως σε αυτή τη φάση και η Ενωση δεν το άφησε… ατιμώρητο. Στο 26′ και έπειτα από γύρισμα του Γκάλο, ο Κρίστιτσιτς θα πιάσει ένα σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα, έχοντας βρει και στο σώμα ενός αμυντικού του Κισσαμικού. Με την Ενωση να κάνει το 2-0 και τον σέρβο άσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για την ΑΕΚ. Στο 56′ ο Μπογέ κέρδισε πέναλτι, ο Μάνταλος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-0, τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση για την Ενωση και δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στα λεπτά που απέμεναν.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν το είδαν έτσι. Οι Κιτρινόμαυροι δεν κατέβασαν στροφές και κατάφεραν να σκοράρουν άλλες δύο φορές, με τον Λιβάγια που είχε περάσει ως αλλαγή να διαμορφώνει με τα γκολ του το τελικό 5-0. Στο 78′ ο κροάτης φορ ολοκλήρωσε ιδανικά την «κομπίνα» των Κιτρινόμαυρων σε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή για το 4-0, ενώ στο 82′ με διπλή προσπάθεια ζευγάρωσε τα προσωπικά του τέρματα, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Κρίστιτσιτς (70′ Μπότος), Αλεφ, Μάνταλος, Μπακάκης, Μπογέ (74′ Κλωναρίδης), Πόνσε (58′ Λιβάγια).

Κισσαμικός (Α. Βοσνιάδης, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Ζιουλής, Καραγεώργης, Σαλιάκας (72′ Κάσσος), Τόλι, Φαζός, Σιμόν, Γκίνη, Τεγούσης, Χαλκιαδάκης, Ρίσκι (63′ Καραγιάννης).

Ο Ουζουνίδης

Μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε με 5-0 τον Κισσαμικό, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα είδε στο γήπεδο από τους παίκτες του, σημειώνοντας πως συνολικά η Ενωση είχε μια μάλλον μέτρια εικόνα. «Παρότι κερδίσαμε εύκολα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και η ποιότητα που έχουμε φτάσαμε σε αυτό το σκορ. Είναι σημαντικό πάντως ότι δώσαμε χρόνο σε κάποια παιδιά και ξεκουράσαμε κάποιους άλλους παίκτες», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ μετά το φινάλε του αγώνα με τον Κισσαμικό στο ΟΑΚΑ.