Με το τέλος της χρονιάς έληξαν οι άδειες των προπονητών. Η ανανέωση προϋπέθετε απόφαση της ΦΕΕ και κύρωση από τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού. Ομως, για να παρθεί η σχετική απόφαση της ΦΕΕ πρέπει να συνεδριάσει σε απαρτία το ΔΣ, που περιλαμβάνει τρεις εκπροσώπους των υπουργείων και δύο του παραχωρησιούχου.

Ομως, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου δεν έχουν προσέλθει σε τρεις συνεχόμενες προγραμματισμένες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΦΕΕ στις 30/11/18, 20/12/18 και 14/1/19, παρότι αποτελεί και υπηρεσιακή τους υποχρέωση με βάση τις υπουργικές αποφάσεις που τους διόρισαν, όπως επισημαίνει και εξώδικο της ένωσης των προπονητών. Αρκούσε η παρουσία δύο για να γίνει συνεδρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία συνεδρίαση ο εκπρόσωπος ενός εκ των υπουργείων προσήλθε για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση την καθορισμένη ώρα, παρήγγειλε καφέ, αλλά μόλις έγινε γνωστή η προσέλευσή του ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς να αποσυρθεί και να μην παραμείνει στη συνεδρίαση.

Το αποτέλεσμα ήταν από 31/12 να μην έχουν άδεια οι προπονητές αλλά και να μη γίνονται κανονικά και με ασφάλεια οι προπονήσεις στον στίβο. Οσο δεν συνεδριάζει το ΔΣ της ΦΕΕ το αδιέξοδο παραμένει, με ευθύνη και της ΟΠΑΠ ΑΕ και της κυβέρνησης.