Την ώρα που στην Ελλάδα προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλο αυτό που έχει συμβεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά και… τρωγόμαστε μεταξύ μας ακόμα και για το τένις, έρχονται οι ξένοι να μας βάλουν ξανά τα γυαλιά. Τη στιγμή που στα ελληνικά social media υπάρχουν κόντρες και τσακωμοί για το ποιος ξέρει τένις και ποιος όχι, για το αν δικαιούται να μιλάει κάποιος που δεν βλέπει (ελληνικό φαινόμενο), έρχονται οι… Μιλγουόκι Μπακς.

Τι έκαναν τα Ελάφια; Εγραψαν στα ελληνικά καλή επιτυχία στον Στέφανο από την… ΚΑΕ Ελαφιακός, όπως αναφέρουν στο tweet τους. Και μάλιστα αστειεύτηκαν λέγοντας πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι λίγο απασχολημένος και δεν μπορεί να ευχηθεί, οπότε ευχήθηκαν αυτοί για εκείνον.

«Στέφανε Τσιτσιπά, η ΚΑΕ Ελαφιακός σου εύχεται καλή τύχη στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν», ανέφερε το tweet της ομάδας του Γιάννη, που απέδειξε με μία τόσο απλή κίνηση πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέποντας τον… παροξυσμό που υπάρχει για τον Τσιτσιπά, βλέποντας τις συγκρίσεις που γίνονται για έναν άλλον Ελληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό και έχοντας αντιληφθεί – λόγω Γιάννη – τον ενθουσιασμό που φέρνουν αυτές οι επιτυχίες στον Ελληνα, κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Μια κουλτούρα διαφορετική από τη δική μας, μια αντιμετώπιση που σε κάνει να τη θαυμάζεις και να αναρωτιέσαι αν μπορούμε κι εμείς να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να τους ακολουθήσουμε στον τρόπο που σκέφτονται και εκφράζονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Οι Μιλγουόκι Μπακς και κάθε Μιλγουόκι Μπακς αντιλαμβάνονται το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Και βάσει αυτού του νοήματος, της χαράς, της διαφορετικότητας, του ευ αγωνίζεσθαι, προχωρούν μπροστά, εξελίσσονται και αναζητούν κάθε φορά το διαφορετικό. Και το διαφορετικό μπορεί κάποιες φορές να είναι τόσο απλό, όσο ένα tweet, μα ταυτόχρονα και τόσο ξεχωριστό…