Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πορεία του στο Australian Open, μας έχει συνηθίσει σε αρχαία γνωμικά. Αρχισε με Ομηρο, συνέχισε με Αριστοτέλη και μετά τη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, που τον έφερε στα προημιτελικά, προτίμησε αυτή τη φορά Σωκράτη. «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» («η παιδεία, όπως η εύφορη γη, φέρνει πάντα κάτι καλό») ήταν η ανάρτησή του στα social media.

Ολα τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται αυτές τις ημέρες στη Next Gen του τένις. Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια, ωστόσο στο Οπεν της Αυστραλίας υπάρχουν και απώλειες. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν ο Γερμανός Σάσα Ζβέρεφ που δεν κατάφερε να προκριθεί στην προημιτελική φάση, καθώς ηττήθηκε από τον Καναδό Μίλος Ράονιτς (6-1, 6-1, 7-6). Ηταν δε τόσο εκνευρισμένος που διέλυσε τη ρακέτα του, χτυπώντας την εννέα φορές στο έδαφος! Αυτή πάντως ήταν η καλύτερη παρουσία του Ζβέρεφ στη Μελβούρνη, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει έως τον τρίτο γύρο.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος επικράτησε 6-4, 6-7, 6-2, 6-3 του Ρώσου Μενβέντεφ. Σε ό,τι αφορά το ταμπλό των γυναικών, η Σερένα Ουίλιαμς έφτασε επίσης στα προημιτελικά καθώς απέκλεισε τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ (Νο 1) με 6-1, 4-6, 6-4.