Σύμφωνοι, στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα το θέαμα τις περισσότερες φορές είναι φτωχό. Αν εξαιρέσεις κάποια παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, λιγότερα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και ορισμένα του Ατρόμητου, οι περισσότερες ομάδες μοιάζουν να είναι ένα… κλικ πιο κάτω σε ποιότητα απ’ ό,τι ήταν πέρυσι. Και αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε άσχημα παιχνίδια, όπως αυτά που είδαμε σε Λάρισα και Ριζούπολη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ότι θα πάμε μέχρι τέλους με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Για την κορυφή ο ΠΑΟΚ δεν λέει να χάσει τη διαφορά των 8 βαθμών, όμως και ο Ολυμπιακός δεν λέει να εγκαταλείψει τη μάχη της επιστροφής. Και όταν θα έρθουν τα ντέρμπι, είναι δεδομένο πως θα καρφωθούμε στους δέκτες για να δούμε αν θα μπορεί να γυρίσει η κατάσταση.

Από χθες και μετά τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού στη Λαμία είναι φανερό πως η «μάχη» της πεντάδας θα μας απασχολήσει πιθανότατα μέχρι το τέλος. Πολλές μαζεμένες ομάδες γύρω από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, πολλές εκπλήξεις σε αποτελέσματα, πολλά «ups and downs» μέσα στη σεζόν, που δεν επιτρέπουν σε κάποια ομάδα να ξεφύγει. Δείτε, για παράδειγμα, τον Παναθηναϊκό. Πάνω που νόμιζε πως… ανάσανε, αρκούσε ένας βαθμός στα δύο τελευταία παιχνίδια για να έχει συγκατοίκους τους Αρη και Ξάνθη, που πήραν από 4 βαθμούς στα ίδια ματς.

Αυτή, η «μάχη» της πεντάδας, φαίνεται πως θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και στον Παναθηναϊκό οφείλουν πλέον να ζουν κάτω από τη βαθμολογική πίεση. Να κοιτάζουν πια και το αποτέλεσμα, να βρουν τους τρόπους να κερδίζουν και στην κακή τους μέρα αν θέλουν να σβήσουν «με την πρώτη» την τιμωρία της UEFA. Σε διαφορετική περίπτωση, ο δρόμος της οριστικής και… κανονικής επιστροφής, τώρα που δεν υπάρχει και νέος επενδυτής στον ορίζοντα, θα μοιάζει ακόμα πιο ανηφορικός απ’ ό,τι σήμερα.