Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε ήταν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (3-0), όπου ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο.

Ομως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα (δεύτερη συνεχόμενη) οι κυπελλούχοι Ελλάδας σκόραραν τρεις φορές όπως πριν από μια εβδομάδα στην Τρίπολη (3-0 τον Αστέρα) και στον πρώτο γύρο στην Κρήτη (3-1 τον ΟΦΗ).

Κοινός παρονομαστής σε αυτά τα παιχνίδια ότι δεν έπαιζε – για διαφορετικούς λόγους – ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Ο κορυφαίος σκόρερ του ΠΑΟΚ που πλέον απολαμβάνει τα… πετροδολάρια στη Σαουδική Αραβία ήταν καταλύτης στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας του, ιδιαίτερα στα ντέρμπι, όπου μάλιστα στα τρία από τα τέσσερα (και τα δύο γκολ με ΑΕΚ και τα δύο γκολ με Αρη, το πρώτο με Παναθηναϊκό).

Ομως όταν δεν παίζει (κάτι που πλέον θα είναι μόνιμο) οι υπόλοιποι συμπαίκτες του αγωνίζονται πιο ομαδικά και παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες ακόμα και επιθετικά.

Σε αντίθεση με παλαιότερα, που όλοι έψαχναν τον Πρίγιο!

Συνεπώς, οι δύο πρώτες εβδομάδες χωρίς τον σέρβο φορ πέρασαν αναίμακτα για τον ΠΑΟΚ, που ψάχνει άλλες τρεις νίκες στην Τούμπα το επόμενο δεκαήμερο (με Παναχαϊκή στο Κύπελλο και Γιάννινα και ΟΦΗ στο πρωτάθλημα) για να μπει στον Φεβρουάριο των ντέρμπι τουλάχιστον στο +8 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δοκιμάζεται την επόμενη αγωνιστική στην Τρίπολη.

Παράλληλα με την Παναχαϊκή θέλει να ανατρέψει το 1-2 της Πάτρας για να μπει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, το οποίο διεκδικεί να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά!

Ομως το μεγάλο όπλο εφέτος του ΠΑΟΚ δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα (μόλις 6 γκολ έχει δεχθεί σε 16 αγώνες!) που τον οδηγεί στον τίτλο.

Εξού και ήδη ανανέωσε με τον Κρέσπο, και ετοιμάζεται και με τον Βαρέλα, ενώ Πασχαλάκης και Μπίσεσβαρ έχουν συμφωνήσει σε όλα επίσης για να ανανεώσουν.

Ο Μπίσεσβαρ που είχε κέφια ήταν και πάλι ο MVP όχι μόνο για το εκπληκτικό γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ (στο 11′ αποφεύγοντας τον Σταυρόπουλο με εξαιρετική προσποίηση και εκτελώντας τον Κότνικ με τεχνικό σουτ) αλλά και γιατί έφτιαχνε φάσεις για τους συμπαίκτες του. Αλλωστε ήταν ο αντι-Πέλκας και κάλυψε παραπάνω από επάξια τον ρόλο του.

Η αποβολή (με δύο κίτρινες σε επτά λεπτά) του Παναγιώτη Μακρύλλου και το εκπληκτικό γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις «τελείωσαν» τον αγώνα από το ημίχρονο.

Απλά το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σάχοφ (69′) με τη (άθελά του) συμβολή του τερματοφύλακα του Πανιωνίου Μανοΐλοβιτς που του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια.

Ενθουσιασμένοι

Τα νέα αποκτήματα του Δικεφάλου, ο Μίσιτς και ο Σβιντέρσκι «τρελάθηκαν» με την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και ανυπομονούν να τη ζήσουν και από το χορτάρι.

Την ίδια ώρα που ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τις ανανεώσεις.

«Ξέρετε πόσο αγαπάω και πόσο θέλω αυτούς τους παίκτες που είναι μέρος ενός τρομερού συνόλου, που πέρυσι κέρδισε τα πάντα στο γήπεδο. Δεν θέλω να γίνω πολεμικός και να πω οτιδήποτε, αλλά στην πραγματικότητα κέρδισαν τα πάντα και φέτος συνεχίζουν να κερδίζουν στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες που έχουν ήδη υπογράψει και ελπίζω να πάνε όλα καλά και με τους υπόλοιπους».

Τα αυτονόητα είναι συνήθως και τα καλύτερα, όπως η δήλωση του αρχηγού του Πανιωνίου Παναγιώτη Κόρμπος στη Νοva για τη συμπεριφορά του στο γήπεδο (και προχθές ήταν «πυροσβέστης» σε κάθε πιθανή διένεξη).

«Στο ποδόσφαιρο είμαστε για 90 λεπτά αντίπαλοι, οπότε τα μηνύματα που πρέπει να περνάμε πρέπει να είναι όμορφα. Δεν γίνεται να με βλέπουν οι γιοι μου να πλακώνομαι στις μπουνιές. Πρέπει να δούμε το μέλλον για τα παιδιά που έρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (78′ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (75′ Καρέλης), Ελ Καντουρί, Λημνιός (67′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ (46′ Μανοΐλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Σίντι Αλι (76′ Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (63′ Καμαρά).