Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να ήταν απογοητευμένος από την ήττα, ωστόσο όχι μόνο παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Τσιτσιπά, αλλά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του:

«Εχει κάνει σπουδαία δουλειά όχι μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά και νωρίτερα. Οταν νικάς τον Τζόκοβιτς και τους Ζβέρεφ, Αντερσον στο Τορόντο, αλλά και εμένα εδώ, πρέπει να πας στο επόμενο επίπεδο. Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά, για αυτό και τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό», είπε ο 37χρονος Ελβετός.

«Ηττήθηκα από έναν παίκτη που έπαιξε καλύτερα σε αυτόν τον αγώνα. Εδωσε στον εαυτό του τις ευκαιρίες και έμεινε ψύχραιμος όταν χρειάστηκε. Δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα για τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές. Του αξίζουν συγχαρητήρια που το κατάφερε». Ο Φέντερερ, πάντως, υποστήριξε πως το παιχνίδι του Τσιτσιπά μπορεί σε κάποια τεχνικά στοιχεία να ταιριάζει περισσότερο με αυτό του Ναδάλ. Ο Ελβετός προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοίνωσε πως στον προγραμματισμό του για το 2019 είναι και το Ρολάν Γκαρός στο οποίο αγωνίστηκε για τελευταία φορά το 2015:

«Είμαι σε μία φάση που νομίζω ότι θα πρέπει και να διασκεδάζω. Ετσι λοιπόν θα ήθελα να αγωνιστώ και πάλι στα χωμάτινα γήπεδα», είπε.