Το 2018 ήταν η χρονιά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς συστήθηκε στο παγκόσμιο τένις. Ενας αθλητής που ήταν στο Νο 91 τον περασμένο Ιανουάριο και εκτινάχθηκε στο Νο 15 τον Αύγουστο, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι και ο ίδιος είχε σκεφτεί.

Ο 20χρονος καλείται πλέον να επιβεβαιώσει στη νέα χρονιά ότι ανήκει στους κορυφαίους αθλητές της Next Gen και να δικαιώσει όλους όσοι μίλησαν για αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Ο θαυμασμός με τον οποίο αναφέρθηκαν στον Τσιτσιπά κορυφαίοι άσοι του τένις, όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και το γεγονός ότι ένας αθλητής που παραμένει χρόνια στην κορυφή, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, τον επέλεξε για να προπονηθεί μαζί του αποτελούν την καλύτερη συστατική επιστολή.

Η ουσία είναι ότι οι επιτυχίες της περασμένης χρονιάς τόνωσαν το ηθικό του, η αυτοπεποίθησή του είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο και έχει το πείσμα να διεκδικήσει στα κορτ αυτό που θέλει. Παράλληλα, η γρήγορη σκέψη και η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του τον καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για κάθε αντίπαλο. Το απέδειξε ιδιαίτερα στο Τορόντο, όταν νίκησε τέσσερις αθλητές του Τοπ 10. Κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος αθλητής στην ηλικία του.

Ο Τσιτσιπάς έχει στο πρόγραμμά του όλα τα μεγάλα τουρνουά της νέας χρονιάς. Τα τέσσερα Γκραν Σλαμ, αλλά και όλα τα Masters. Οπως και πέρσι, έτσι και το 2019 θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, καθώς στο ημερολόγιό του έχει σημειώσει αρκετά ATP 500, αλλά και ορισμένα 250άρια. Οι πόντοι που μπορεί να αποκτήσει από κάθε διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, στην προσπάθεια που θα κάνει να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά του, μετά τον Ειρηνικό το πρώτο τουρνουά επί ευρωπαϊκού εδάφους θα είναι τον επόμενο μήνα στη Σόφια.

Ο 20χρονος τενίστας μάς έδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται το ίδιο σε κάθε τουρνουά παιχνίδι και να διεκδικεί τον κάθε πόντο. Ομως και ο ίδιος νιώθει μια διαφορετική αίσθηση όταν είναι στα χορτάρινα γήπεδα του Γουίμπλεντον, που αποτελεί και την αγαπημένη του διοργάνωση. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρσι έφτασε έως τον τέταρτο γύρο. Κι ακόμα είναι νωπές οι αναμνήσεις από τη Στοκχόλμη και το Μιλάνο, δύο πόλεις στις οποίες κατέκτησε τα πρώτα τρόπαια της καριέρας του. Δύο πόλεις που είχε αγωνιστεί με επιτυχία και στην κατηγορία τζούνιορ. Στο πίσω μέρος του μυαλού του θα έχει ασφαλώς την επιστροφή και το repeat. Αλλωστε, όπως είχε γράψει και στο Twitter μετά τη νίκη του στη Στοκχόλμη, «Αυτές είναι οι στιγμές για τις οποίες όλοι ζούμε»…