Μαζική συμμετοχή πολιτών από όλη τη χώρα στο κυριακάτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα περιμένουν οι διοργανωτές, ενώ σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., καθώς αντιεξουσιαστές θα βρεθούν «απέναντι» στους διαδηλωτές με δική τους συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Τουριστικοί πράκτορες, ιδίως από τη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά, σε σύγκριση με το προηγούμενο συλλαλητήριο, διαθέτουν περισσότερα πούλμαν για να μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα, ενώ σε ναύλωση λεωφορείων προχώρησαν αρκετοί δήμοι. «Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή και παρότι ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις επτά ημέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ» υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργανώνει την κινητοποίηση στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής.

Οπως και στις δύο προηγούμενες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι διοργανωτές (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Παμμακεδονική ΗΠΑ, Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου) ζητούν από τους συμμετέχοντες να «υψώσουν τη φωνή τους» ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών «ειρηνικά, με δημοκρατικό τρόπο».

Το πρωί της Κυριακής το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση (αναμένεται σχετικό ψήφισμα καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο), ενώ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματεία Βορειοηπειρωτών, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους κ.ά.

ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ». Στο μεταξύ, σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφου αξιωματικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου με το οποίο έδινε εντολή να… καταμετρηθούν οι πολίτες που θα ταξιδεύσουν από τη Λέσβο στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο. Χθες διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.