Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το «Spygate» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο προπονητής της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο ιδιόρρυθμος Αργεντινός αποκάλυψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως δεν κατασκόπευε μόνο την πρόσφατη αντίπαλό του Ντέρμπι, αλλά όλες τις ομάδες τις οποίες έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα η Λιντς στην Τσάμπιονσιπ.

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ντέρμπι στο Ελαντ Ρόουντ, ένα μέλος του σταφ του Μπιέλσα εντοπίστηκε στο προπονητικό κέντρο των Κριαριών και κλήθηκε η αστυνομία.

Ο προπονητής της Ντέρμπι Φρανκ Λάμπαρντ ένιωσε πως ο αντίπαλός του ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή, ενώ η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Ο Μπιέλσα χθες αποκάλυψε το τεράστιο μέγεθος του ατοπήματός του, αποκαλύπτοντας πως όχι μόνο η Ντέρμπι αλλά όλες οι αντίπαλες της Λιντς έπεσαν θύματα κατασκοπείας από μέρους του.

Στις δηλώσεις του ο Μπιέλσα άφησε αιχμές πως και άλλες ομάδες έχουν κάνει το ίδιο, ενώ επισήμανε πως η κατασκοπεία δεν είναι παράνομη. «Δεν περιορίζεται από τους κανόνες», είπε. «Μπορούμε να το συζητήσουμε. Δεν φαίνεται ως καλή πράξη αλλά δεν παραβιάστηκε ο κανονισμός. Αναγνωρίζω πως ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει πως είναι και σωστό».

Διαβάζοντας μια καλά προετοιμασμένη ανακοίνωση ο Μπιέλσα πρόσθεσε: «Αν παρατηρείς κάτι χωρίς την άδεια των ανθρώπων που παρακολουθείς, αυτό το αποκαλούμε κατασκοπεία. Δεν λέω πως είναι σωστό να το κάνουμε

αλλά θέλω να εξηγήσω πως δεν είχα κακές προθέσεις ούτε απέκτησα πλεονέκτημα».

Στη συνέχεια εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς επιδίωκε να μάθει από τους αντιπάλους του.

«Δεν μου αρέσει να είμαι στον Τύπο τόσο πολύ, αλλά αυτή η επεξήγηση είναι σημαντική. Οταν παρακολουθείς έναν αντίπαλο αναζητείς συγκεκριμένες πληροφορίες.

Θέλεις να μάθεις την αρχική ενδεκάδα, το σύστημα τακτικής που θα χρησιμοποιήσει και τη στρατηγική τους στις στημένες φάσεις. Οταν παρακολουθείς τη δράση του αντιπάλου, λαμβάνεις αυτού του είδους την πληροφορία την προηγούμενη μέρα του αγώνα ή επιβεβαιώνεις την πληροφορία που ήδη έχεις». Και συνέχισε: «Επαναλαμβάνω: δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά μου. Οπως είπε και ο Φρανκ Λάμπαρντ μια τέτοια συμπεριφορά δεν δικαιολογείται».

Ολοκληρώνοντας ο Μπιέλσα χρησιμοποίησε έναν προτζέκτορα και εξήγησε στους δημοσιογράφους πως τις πληροφορίες που αναζητούσε για την Ντέρμπι τις είχε ήδη από τους 20 συνεργάτες του από τα προηγούμενα 51 παιχνίδια της και πολλές φορές του είναι άχρηστες. «Τότε γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί αισθανόμαστε ένοχοι αν δεν δουλέψουμε πολύ. Γιατί μας επιτρέπει να μην έχουμε πολύ άγχος. Και γιατί πιστεύουμε πως αν συγκεντρώνουμε πληροφορίες θα νιώθουμε πως βρισκόμαστε πιο κοντά στη νίκη».