Την αδιάκοπη σχέση ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε η Φώφη Γεννηματά. Από το βήμα της Βουλής τόνισε πως το διαζύγιο των δύο πρώην εταίρων δεν έχει και τόση σημασία, καθώς «οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί» δεν έχουν καμία σχέση με «τους ανθρώπους της Αριστεράς» που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα. «Δεν υπάρχει νερό λήθης για τη ζημιά που κάνατε στον τόπο. Φύγετε τώρα, αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να προσφέρετε (…). Το αποτέλεσμα της κάλπης θα σας βρει και χαμένο και… καμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Το στίγμα της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, τόνισε, θα «ακολουθεί εσαεί» τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πλειοψηφία α λα καρτ, σχολιάζοντας τη διαφορετική πλειοψηφία που θα στηρίξει την κυβέρνηση και θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Γεννηματά πρότεινε τόσο σε ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ να δεσμευτούν ότι τα νομοσχέδια με κοινωνικό χαρακτήρα θα αποτελέσουν την προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, «όποια κι αν είναι αυτή». Ακόμα και με άμεση προσφυγή στις κάλπες, στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν πως προλαβαίνουν να ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 86 και όλων των άλλων άρθρων στα οποία υπάρχει ευρύτερη συμφωνία, ενώ παράλληλα η Γεννηματά πρότεινε ειδική διακομματική επιτροπή «χωρίς βιασύνη» για τις διακριτές θέσεις Κράτους – Εκκλησίας, έτσι ώστε «να τελειώνουμε με όλα τα προσχήματα». Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να σπάσει τη λογική του διχασμού που θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκμεταλλευθεί πολιτικά αυτές τις κινήσεις.

Με παρόμοια παρέμβαση καταδίκασε απερίφραστα τις απειλές στους βουλευτές που θα στηρίξουν τη συμφωνία, λέγοντας πως «θα είμαστε σταθερά απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να περιορίσει οποιονδήποτε. Θα προστατεύσουμε ακόμα και αυτούς που μας προπηλάκιζαν». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου», τη ΝΔ ότι εκμεταλλεύεται την πόλωση, κάνοντας λόγο για την εθνική συνεννόηση που προωθεί το Κίνημα Αλλαγής – ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ο κεντροαριστερός φορέας αποτελεί τον «μόνο γνήσιο εκφραστή» της δημοκρατικής παράταξης.