Εντυπωσιάζει η ανάρτηση στην οποία είχε προχωρήσει στις 22 Απριλίου ο «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου Μανώλης Πετσίτης για τον γνωστό δικηγόρο Νίκο Ανδρικόπουλο, ο οποίος είναι αυτός που ενοικίασε την πολυτελή βίλα του στη Βαρυμπόμπη. Την ίδια ώρα που ο συγκεκριμένος νομικός είχε συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες, αλλά και με συγγενείς κυβερνητικών στελεχών, ενώ είναι και νομικός εκπρόσωπος γνωστών επιχειρηματιών. Μια ανάρτηση του Μανώλη Πετσίτη που προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αφού ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργικού γραφείου παρουσιάζει ως «καθαρό» τον Νίκο Ανδρικόπουλο σε μοιραίες συγκρίσεις πιθανόν με κυβερνητικά στελέχη με τα οποία ερχόταν καθημερινά σε επαφή.

ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ. «TA NEA» παρουσιάζουν επιπλέον στοιχεία για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο Πετσίτη» σχετικά με την ενοικίαση της βίλας του στη Βαρυμπόμπη, αλλά και νέες παραμέτρους της υπόθεσης. Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι ο πρώην συμμαθητής του Νίκου Παππά έχει έλθει στην Ελλάδα, ύστερα από πολυήμερη παραμονή του στη Κύπρο. Διαμένει σε άγνωστο κατάλυμα, αποφεύγοντας να δώσει «παρών» τόσο στη βίλα της Βαρυμπόμπης όσο και στο διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Προχωρώντας όμως, με σημαντικά μέτρα προφύλαξης, σε εξόδους σε νυκτερινά κέντρα. Κι αυτό ύστερα από επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη που περιμένουν να περιορισθεί ο θόρυβος γύρω από τον απρόβλεπτο «Μανώλη», πρώην συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο γνωστός δικηγόρος κι ο «σύμβουλος» του Μαξίμου συμμετείχαν σε σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες και υπηρεσιακούς παράγοντες, με άγνωστο περιεχόμενο. Οπως προκύπτει από άλλες πηγές πληροφοριών, ανάμεσα στους επιχειρηματίες που είχαν επιζητήσει συνάντηση με τον συνεργάτη του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν άτομα με σημαντικά χρέη στο Δημόσιο, με εκκρεμότητες με την πολεοδομία, ενώ ορισμένοι φέρεται ότι ασχολούνταν με ιατρικά είδη και προμήθειες νοσοκομείων. Πάντως δεν έχουν διασταυρωθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχαν ζητηθεί από τον Μανώλη Πετσίτη διευκολύνσεις για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος που αναλαμβάνει κυρίως αστικές υποθέσεις είχε λάβει σημαντική αμοιβή της από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου – όταν διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Θόδωρος Κιτσάκος – προκειμένου η ΔΕΠΑ να γίνει ένας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Θόδωρος Κιτσάκος ελέγχεται για «χαριστικές πράξεις» κι ευνοϊκές ρυθμίσεις – σε συνεννόηση με κυβερνητικά στελέχη – προς την εταιρεία ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ. Την ίδια ώρα που ο Μανώλης Πετσίτης λάμβανε τεράστιες αμοιβές από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά κι επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ ως «εκπρόσωπος κυβερνητικών υπηρεσιών», όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο Θόδωρος Κιτσάκος. Σύμφωνα μάλιστα με διασταυρωμένες πληροφορίες στις καταγραφές εισόδου του Μανώλη Πετσίτη στα γραφεία της ΔΕΠΑ υπάρχει δίπλα από το όνομά του η λέξη «Μέγαρο Μαξίμου». Ακόμη, συγγενής του Θόδωρου Κιτσάκου συνεργάζεται, σε νομικά ζητήματα, με τον εν λόγω δραστήριο δικηγόρο.