Το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν ξεκίνησε για την ΑΕΚ, με την Ενωση να προσδοκά μια νέα αρχή προκειμένου να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο μέσα στο 2019 και να μπει ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση των στόχων της. Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της Ενωσης, των οποίων η μέχρι τώρα παρουσία στην ομάδα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Στο ρόστερ του Δικεφάλου υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερις περιπτώσεις που για τον έναν ή τον άλλο λόγο προκαλούν πονοκέφαλο στους ιθύνοντες της ομάδας ενόψει καλοκαιριού και το διάστημα που ακολουθεί θα κρίνει οριστικά την παρουσία τους στους Κιτρινόμαυρους. Αφού μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα και η θέση τους στην ΑΕΚ της σεζόν 2019-2020 μόνο βέβαιη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αλεφ Σαντάνια

Ο Αλεφ Σαντάνια αποτέλεσε το καλοκαίρι ένα από τα «στοιχήματα» της ΑΕΚ για τη φετινή χρονιά. Ο 23χρονος παίκτης διαθέτει κάποια στοιχεία που απουσιάζουν από τα υπόλοιπα χαφ της ΑΕΚ. Είναι ένας μέσος με τεχνική, με εξαιρετική σωματοδομή, που ωστόσο στερείται δυναμισμού ενώ ενδεχομένως έχει και ζητήματα συγκέντρωσης στο παιχνίδι του.

Μέχρι τώρα ο Αλεφ δεν έχει καταφέρει να πείσει με την παρουσία του. Και όταν λέμε να πείσει, εννοούμε να κάνει την ΑΕΚ να δαπανήσει το καλοκαίρι που μας έρχεται περίπου 1,7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα. Μιας και αυτό είναι το ποσό που προβλέπει η ρήτρα μεταξύ των δύο ομάδων.

Γιάννης Γιαννιώτας

Αβέβαιο μοιάζει ενόψει της νέας σεζόν και το μέλλον του Γιάννη Γιαννιώτα στην ΑΕΚ. Ο 25χρονος άσος ήρθε το καλοκαίρι στην Ενωση με κλειστό τριετές συμβόλαιο προκειμένου να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τα άκρα. Με κάποιους ανθρώπους εντός ΑΕΚ να εκτιμούν μάλιστα πως ο Γιαννιώτας θα μπορέσει να δείξει στους Κιτρινόμαυρους ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να αποτελέσει μια έξυπνη μεταγραφή για τον Δικέφαλο.

Οι παραπάνω προσδοκίες δεν έχουν μέχρι στιγμής εκπληρωθεί, με τον έλληνα άσο να αδυνατεί προς το παρόν να μπει στην αγωνιστική εξίσωση και να μετρά κάποιες σκόρπιες συμμετοχές. Κάτι που αν συνεχιστεί στο προσεχές διάστημα, τότε μάλλον θα βάλει την ΑΕΚ σε σκέψεις για το αν θα παραμείνει ο Γιαννιώτας στο ρόστερ και μετά το καλοκαίρι, παρότι δεσμεύεται με την Ενωση μέχρι το 2021.

Χρήστος Αλμπάνης

Στην ίδια κατηγορία με τον Γιαννιώτα είναι και ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο 24χρονος άσος που αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Απόλλωνα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, μένοντας εκτός δράσης περισσότερο από δύο μήνες. Ο Αλμπάνης έχει πλέον ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν και περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες του για να δείξει αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της ΑΕΚ. Κάτι που προς το παρόν παραμένει αμφίβολο και μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Γιώργος Γιακουμάκης

Ο τέταρτος ποδοσφαιριστής της σχετικής λίστας δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο έλληνας φορ δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει μια σταθερή θέση στα πλάνα του προπονητή του και το μέλλον του στην ΑΕΚ μοιάζει δυσοίωνο. Καθώς θα πρέπει να υπάρξει μια εντυπωσιακή αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα του προκειμένου να… γυρίσει το χαρτί και να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη της Ενωσης. Που με τα τωρινά δεδομένα, δύσκολα θα ποντάρει στον 24χρονο επιθετικό και για τη χρονιά που έρχεται.