Ανθρακες για την ώρα ο θησαυρός… της εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων στις πωλούμενες λιγνιτικές μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης που έχει ανακοινώσει μαζί με χρηματοδοτικά κίνητρα η διοίκηση της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αποφάσισε το πρόγραμμα αυτό ως μία ακόμη προσπάθεια να δελεάσει τους υποψήφιους επενδυτές προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η καταληκτική προθεσμία ύστερα από αλλεπάλληλες παρατάσεις μετακινήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Και σημειωτέον ότι η εταιρεία και η κυβέρνηση έχουν ανακοινώσει και τη χορήγηση και άλλων κινήτρων προς τους διεκδικητές, αφού οι λιγνιτικοί σταθμοί είναι κάτι παραπάνω από ζημιογόνοι. Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου έχει ξεκινήσει και όσοι αποχωρήσουν θα πάρουν 25.000 ευρώ έκαστος. Τα 15.000 ευρώ είναι η αποζημίωσή τους και άλλα 10.000 ευρώ ως μπόνους.

Οπως πληροφορούμαστε, αν και οι αιτήσεις των εργαζομένων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα τρέχουν μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας, εντούτοις μέχρι τώρα μόλις 75 εργαζόμενοι έχουν δηλώσει πρόθυμοι να αποχωρήσουν.   

Αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, μάλλον ο διαγωνισμός θα αποδειχτεί άνθρακες…