Ιανουάριος

Θα τελεσθούν τα Θεοφάνια στον λιμένα του Πειραιώς χοροστατούντος του ομώνυμου Μητροπολίτου, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, με κίτρινο μαγιό (ώστε να θυμίζει τα γαλλικά γιλέκα), θα βουτήξει να ανασύρει τον σταυρό σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με την Εκκλησία. Δυστυχώς ο σταυρός δεν θα βρεθεί ποτέ, οπότε το Μαξίμου θα μιλήσει για προβοκάτσια υποστηρίζοντας πως η κ. Μαρέβα, ντυμένη βατραχάνθρωπος, άρπαξε υποβρυχίως το σύμβολο της χριστιανοσύνης για να εκθέσει την κυβέρνηση.

Φεβρουάριος

Λόγω του ότι το κρύο θα έχει σφίξει θα δοθεί ως μέρισμα σε κάθε φτωχή οικογένεια από ένα καυσόξυλο και μια μασιά. Στους άνεργους θα παραχωρηθεί αερόθερμο μιας χρήσεως και στους ένστολους μάλλινη περισκελίδα και τσουράπια εσωτερικής καύσεως. Οι νέοι συνταξιούχοι θα δωροδοκηθούν με ένα σακί αλεύρι φαρίνα, από τα σιταροχώραφα γνωστού εκδότη. Ο σανός που θα περισσέψει θα διανεμηθεί σε όλη την επικράτεια και σε συσκευασία δώρου.

Μάρτιος

Πιθανός προεκλογικός μήνας διότι ο Ζάεφ θα έχει ζητήσει εν τω μεταξύ να μετονομαστεί η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε Πλατεία Γκότσε Ντέλτσεφ και να αποσυρθεί απ’ την αγορά ο Μακεδονικός Χαλβάς. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μην αυξηθεί ο εθνικισμός θα εξαφανίσει με μπλάνκο τη λέξη Μακεδονία από όλα τα εγχειρίδια των σχολείων και θα την αντικαταστήσει με το «Βόρεια Θεσσαλία». Το δε γνωστό παρακράτος θα καίει ό,τι μπορεί με τη δικαιολογία της κοινωνικής θέρμανσης. Εν τω μεταξύ θα ετοιμάζει κράνη, μολότοφ και στρατηγική αντιμετώπισης του κ. Μητσοτάκη.

Απρίλιος

Κάπου εδώ θα γίνουν εκλογές – εφόσον δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν τελικώς την εξουσία με επανάσταση όπως ονειρεύονταν επί Βαρουφάκη. Οι τέως χορεύτριες της Πλατείας Συντάγματος θα έχουν αποσυρθεί αποκαμωμένες απ’ τον ακατόρθωτο κομμουνισμό και ίσως εμφανιστούν χορευτές άλλης παράταξης. Δω, στα λιανοχορταρούδια τι τρανός χορός θα γένει. Ο κ. Πολάκης θα βρίζει νυχθημερόν τα βοθροκάναλα και τον αγνώμονα λαό, και διάφοροι θα ράβουν ταγέρ για τα ειδικά δικαστήρια. Τη μεθεπομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει συλλαλητήριο κατά των Μνημονίων που ψήφισε.

Μάιος

Θα ξεκινήσει η πολιορκία των Εξαρχείων. Στη Βόρεια Ελλάδα θα συμβεί σεισμός με επίκεντρο τον βυθό των Πρεσπών. Ο Φλωρινιώτης θα ηχογραφήσει σουξέ με τίτλο «Τι Φλώρινα, τι Florida». Οι Καραμανλικοί θα αγοράσουν φτυάρια και θα αρχίσουν να υποσκάπτουν την εν γένει κατάσταση. Πιθανότατα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρχίσουν κι εκεί οι διεργασίες διάσπασης και αντικατάστασης του κ. Τσίπρα απ’ τον ξάδερφό του. Ο κ. Καρανίκας θα μετατεθεί σε υπηρεσίες του κόμματος (εκπωματιστής, πιθανώς) ώστε να μην του λείψει τίποτα μέσα στον απάνθρωπο φιλελευθερισμό.

Ιούνιος

Τα ειδικά δικαστήρια θα ξεκινήσουν εντατικό πρόγραμμα καθαριότητας με απορρυπαντικά. Ο ντοκουμέντος θα ψάχνει στηρίγματα. Ο κ. Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής από κάποιους που είναι μαθημένοι αλλιώς. Η κ. Παπακώστα, ως αποσυνάγωγη, πλέον, θα εξελιχθεί πιθανώς σε νέα Πασιονάρια και θα αρχίσει να διαβάζει Λένιν στα γεράματα. Ο ΟΑΣΘ θα ξαναπεράσει σε χέρια ιδιωτών, μπας και δούμε να στρώνουν τα δρομολόγια, και ο εραστής θα επιστρέψει Αθήναζε «με μια γεύση τρικυμίας στα χείλη», νοσταλγώντας και τα τσουρέκια του Τερκενλή.

Ιούλιος

Τα μπάνια του λαού θα αρχίσουν να γίνονται κυρίαρχο θέμα – οπότε θα ξεσπάσει το κίνημα με τα Κίτρινα Στρινγκ. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταδικάζει τους πολίτες που προτιμούν τη θάλασσα απ’ τις πορείες. Η ζέστη θα είναι αντισοσιαλιστική. Τα πρωτοσέλιδα θα ουρλιάζουν επί ματαίω. Πολλοί θα προτιμούν τα ντολμαδάκια παρά θίν’ αλός, αντί τα fake news. Ο Ριχάρδος θα απολαμβάνει τον χρυσίζοντα ήλιο στη Μύκονο και τ’ ασημένια κύματα. Αρκετοί επιχειρηματίες θα προσπαθούν να τα βρούνε με τη νέα κατάσταση, όντας παλιοί της εραστές. Και ίσως κάποιοι καλλιτέχνες αρχίσουν πάλι τις ξεχασμένες, υπαίθριες συναυλίες για τους πρόσφυγες της Μόριας.

Αύγουστος

Αυγούστου μοναρχήσαντος δεν θα έχουμε πολλές ειδήσεις. Ανευ σημασίας. Ζαλισμένοι απ’ το θέρος και τις διακοπές, θα περάσουμε όλοι μια φάση νοσηλείας. Μετά θα ξαναρχίσει η πλήξη της επανάληψης – θα ξαναζήσουμε τα ίδια σε παραλλαγές χωρίς έμπνευση. Τα δικαστήρια θα τραβούν σε μάκρος. Τα σόου επίσης. Το παρακράτος θα πασκίσει να ανασυνταχθεί για να γκρεμίσει άλλη μια φορά τον ιμπεριαλισμό. Θα ακουστούν πάλι τα βαρετά εκείνα περί ποινικοποίησης, φασισμού και κλινοπάλης των τάξεων. Ξεθαμμένοι, ζόμπι και κουκουρούκου θα ετοιμάζονται για τον νέο επαναστατικό γύρο με πατάτες και κρεμμύδι.

Σεπτέμβριος

Είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα υποφέρει η Θεσσαλονίκη. Αντε πάλι δηλώσεις στη ΔΕΘ, άντε πάλι διαδηλώσεις και τα γνωστά έθιμα. Οι αντιεξουσιαστές θα ξανακάψουν τη Θεολογική, διότι ενοχλεί τη δική τους θεολογία. Η Νοτοπούλου θα κάνει πάλι δηλώσεις υπέρ του Καραμανλή – θέλουν να κρυφτούν, αλλά είναι δύσκολο. Νέοι sui generis θα προκύψουν αναπόφευκτα και αν υπάρχει ακόμα πολιτικώς ο κ. Λεβέντης, θα ‘ρθει να θωπεύσει την εύνοια των οπαδών του. Πρωτοπορία.

Οκτώβριος

Θα αρπάξει πάλι το σασί. Η αντιπολίτευση θα ζητάει ρεβάνς, θα ξαναθυμηθεί την αριστερή γυμναστική, τον αντιαμερικανισμό, τα κακά Μνημόνια και τους Κορυσχάδες. Τώρα ο Τραμπ, αίφνης, θα είναι πάλι ανυπόφορος καπιταλιστής. Ταξικές επικλήσεις, και πάγωσε η τσιμινιέρα. Ο κ. Πολάκης δεν θα ξέρουμε πού θα βρίσκεται – αυτό είναι ένα ερώτημα. Θα ξαναρχίσουνε οι πορείες. Και η αγωνιώδης ιχνηλασία ενός νέου ήρωα.

Νοέμβριος

Τυπικός μήνας. Πολυτεχνείο, Γρηγορόπουλος, κάψιμο του κέντρου και άλλες επέτειοι θα μονοπωλήσουν σχεδόν με ξοφλημένα νέα τις φρέσκες ειδήσεις. Εθιμικό δίκαιο. Πάλι ξανά και φτου κι απ’ την αρχή. Τα τραβηγμένα χειρόφρενα θα ξανατραβηχτούν.

Δεκέμβριος

Εορταστικές ημέρες. Κουτσά στραβά και με τα ίδια και τα ίδια, αλλά μάλλον καλύτερα, θα πορευτούμε ένδοξοι προς το νέο έτος. Το 2019 θα έχει σχεδόν παριππεύσει. Θα μας φαίνεται ήδη μακρινό, σαν ακόμα ένα ψέμα που ειπώθηκε από αναξιόπιστα χείλη. Η Ελλάς θα νικήσει πάλι, διότι έχει παλαβό Θεό.