Στις 2 Ιουνίου 2017 παρουσιάστηκε επίσημα ο νεοσυσταθείς ΝΠΣ Βόλος που σε χρόνο dt έχει φτάσει να χτυπάει την πόρτα της Σούπερ Λίγκας.

Η νέα ομάδα του Νομού Μαγνησίας αντικατέστησε την Πύδνα Κίτρους στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2017-18 και εξασφάλισε κατευθείαν την άνοδο, ενώ πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση της Φούτμπολ Λιγκ με +8 από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας, ύστερα από 10 αγωνιστικές.

Στο 1/3 της διαδρομής δηλαδή έχει οικοδομήσει μια αξιομνημόνευτη διαφορά, αφού η μοναδική του ήττα εντός αγωνιστικού χώρου ανατράπηκε στα χαρτιά με ένσταση εις βάρος της Δόξας Δράμας (επειδή κατά παράβαση κανονισμού είχε δηλωθεί ως γιατρός του αγώνα ο γιατρός της ΠΑΕ)…

Χθες ο Βόλος πέτυχε ανατροπή δεδομένων και στο χορτάρι. Παρ’ ότι μέχρι το 81′ έχανε 0-1 από την Κέρκυρα στο Δημοτικό Νεάπολης (από το εύστοχο πέναλτι του Κόντου στο 67′) κατάφερε να κερδίσει 2-1 με τα γκολ των Πέντα (82′) και Μάντζη (88′). Κατόπιν αυτού έχει να επιδείξει πλέον επίδοση 9-1-0 στο πρωτάθλημα. Για να φτάσει στο +8 βέβαια χρειάστηκε να πάθει μπλακάουτ ο Απόλλων Λάρισας. Ο σύλλογος της Φιλιππούπολης δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια του με απολογισμό μία ισοπαλία και δύο διαδοχικές ήττες. Η τελευταία μάλιστα καταγράφηκε εντός έδρας με αντίπαλο τον ουραγό ΑΟ Χανιά Κισσαμικό που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με χατ τρικ του Φινλανδού Ρόοπε Ρίσκι (0-3).

Αποδοκιμασίες στην Πολίχνη

Σε περιπέτειες επιβίωσης αρχίζει όμως να εμπλέκεται και ο αγιάτρευτος Ηρακλής που υπέστη τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα (0-2 ο Απόλλων Πόντου) στο ντεμπούτο του Μάνουελ Ρόκα.

Σημειωτέον, ο Ισπανός είναι ο 5ος προπονητής της ομάδας από την αρχή της περιόδου. Ο Σπύρος Μπαξεβάνος αποχώρησε 2 Σεπτεμβρίου (πριν ανοίξει ο κύκλος των επίσημων υποχρεώσεων), ο Αλέκος Βοσνιάδης στις 12 Νοεμβρίου, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στις 16 Δεκεμβρίου και ο Τάσος Κατσαμπής διετέλεσε υπηρεσιακός καθοδηγώντας την ομάδα στο ματς Κυπέλλου (νίκη 2-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 18/12.

Ο 5ος κατά σειρά κόουτς, ο Μάνουελ Ρόκα, κάθισε χθες στον πάγκο απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, αλλά δεν απέτρεψε το νέο ράπισμα που προέκυψε από τα γκολ των Αμαραντίδη (41′) και Κυβελίδη (44′). Μάλιστα, στο φινάλε στήθηκε σκηνικό έντονων αποδοκιμασιών στην Πολίχνη με αποδέκτες τους ποδοσφαιριστές. Την ώρα άλλωστε που ο… δίχρονος ΝΠΣ Βόλος είναι στην κορυφή της Φούτμπολ Λιγκ με +8 από τον δεύτερο της κατάταξης, ο υπεραιωνόβιος Ηρακλής βρίσκεται στο +1 από τη διακεκαυμένη ζώνη…

Κατά τα άλλα ο Εργοτέλης επέστρεψε στις νίκες ύστερα από πέντε αγωνιστικές (είχε 0-2-3) κερδίζοντας με ανατροπή 2-1 την Παναχαϊκή στο Παγκρήτιο (80′ Κουατέγκ, 83′ Καπνίδης – 2′ Ελευθεριάδης). Ο Αχαιοί από την άλλη αγνοούν το τρίποντο επί έναν μήνα (0-5-1). Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αναρριχήθηκαν τα Τρίκαλα, μετά τη νίκη 2-0 κόντρα στον Αιγινιακό (77′ Καπός, 90+4′ Συμελίδης), ενώ στους κερδισμένους της ουράς λογίζεται ο Αήττητος Σπάτων που έκοψε τα φτερά της Δόξας Δράμας (2-0, 66′ Γροντής, 90+1′ Κατσέρης). Η Σπάρτη άντεξε στην Αρτα κόντρα στον Καραϊσκάκη (0-0), ενώ το Σάββατο ο Πλατανιάς πέτυχε ευρεία νίκη 5-1 κόντρα στον Ηρόδοτο (25′, 67′, 85′ Καραγκούνης Β., 42′ Λάζιτς, 74′ Νίλι – 53′ Μωραΐτης).