Είναι δεδομένο ότι τα άσχημα αποτελέσματα της ΑΕΚ και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Ενωση φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο έλληνας τεχνικός είναι στο επίκεντρο της κριτικής, με μερίδα του κόσμου να δείχνει πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ωστόσο δεν φαίνεται πως την ίδια άποψη συμμερίζεται και η διοίκηση του Δικεφάλου.

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως σε πρώτη φάση ο Ουζουνίδης παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τους ιθύνοντες της Ενωσης και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του. Λέμε σε πρώτη φάση, διότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο κρίνονται από το αποτέλεσμα και αν για παράδειγμα η ΑΕΚ παρουσιάσει το ίδιο, προβληματικό πρόσωπο στα ματς με Βόλο και Λεβαδειακό τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο η ΑΕΚ προχωρά με τον Ουζουνίδη στο τιμόνι της και χωρίς να υπάρχουν σκέψεις να αναζητηθεί διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας. Η παραπάνω απόφαση φαίνεται ότι προκύπτει έπειτα από μια αναλυτική αξιολόγηση των δεδομένων από τη διοίκηση της ομάδας, μέσω των οποίων το πρόσημο για την παρουσία του εβρίτη τεχνικού στους Κιτρινόμαυρους βγαίνει θετικό.

Στην ΑΕΚ αναγνωρίζουν την τεράστια συμβολή του Ουζουνίδη στο να επιτευχθεί η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις συνθήκες μάλιστα τότε να μην είναι υπέρ της Ενωσης. Μιας και η ομάδα ήταν γυμνή από μεταγραφές και παράλληλα χτυπημένη από τραυματισμούς. Επίσης, πιστώνεται στον Ουζουνίδη το γεγονός ότι τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν ο Δικέφαλος έδειξε ένα πρόσωπο που ικανοποιούσε διοίκηση και οπαδούς. Η ομάδα έπαιζε θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, στηριζόταν σε έλληνες ποδοσφαιριστές, προσπαθούσε να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα.

Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν στην ΑΕΚ αποφάσισαν να στηρίξουν τον Ουζουνίδη και να του δώσουν την ευκαιρία να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει, έχοντας στα χέρια του το κατάλληλο υλικό. Ενα ρόστερ δηλαδή ενισχυμένο, χωρίς τα κενά που παρουσιάζει σήμερα και με ποιοτικές μονάδες. Εφόσον ο έλληνας τεχνικός ανταποκριθεί στις προσδοκίες από εδώ και στο εξής, τότε η συνολική παρουσία του στην ΑΕΚ θα κριθεί το καλοκαίρι και εκεί θα τεθεί πλέον ουσιαστικό ζήτημα παραμονής του στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων.

«Τρέχει» για τον χαφ

Στην απόκτηση ενός μέσου ικανού να κάνει τη διαφορά στον άξονα στρέφονται στην ΑΕΚ, με όλες τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν τους πρωταθλητές να περνούν σε δεύτερο πλάνο. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση του εν λόγω ποδοσφαιριστή, προκειμένου το συντομότερο δυνατό ο χαφ που θέλει η ομάδα να βρίσκεται στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα σενάρια που προέκυψαν χθες από τη Βραζιλία και θέλουν την ΑΕΚ να κοιτάζει τη λύση του Ρόμουλο της Φλαμένγκο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με την Ενωση να διαψεύδει τα δημοσιεύματα από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σημειώνοντας πως ο 28χρονος χαφ δεν είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών που την απασχολούν.

Ιανουάριο η απόφαση

Από το 2019 αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της UEFA σχετικά με τα επεισόδια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αγιαξ, μιας και φαίνεται πως στην Ομοσπονδία θέλουν να μελετήσουν χωρίς βιασύνη τα δεδομένα και ακολούθως να βγάλουν το σχετικό πόρισμα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκοί αγώνες το προσεχές διάστημα οι αξιωματούχοι της UEFA δεν έχουν λόγο να επισπεύσουν τις διαδικασίες και έτσι τα… μαντάτα που περιμένουν με αγωνία η Ενωση αλλά και η ολλανδική ομάδα αναμένονται από το νέο έτος.