Ο Παναιτωλικός είναι η πρώτη ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα που έμεινε εκτός Κυπέλλου, μετά το χθεσινό 0-0 με την Ιεράπετρα. Ενα αποτέλεσμα που άρεσε σε Κισσαμικό και Παναθηναϊκό οι οποίοι προκρίθηκαν και θα αναμετρηθούν σήμερα για την πρώτη θέση του ομίλου. Αντίθετα, συνεχίζουν στην επόμενη φάση και μάλιστα με το απόλυτο (3/3 νίκες) Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης.

Ιεράπετρα και Παναιτωλικός προσπάθησαν χωρίς επιτυχία για το γκολ και με το 0-0 έμειναν στους δύο βαθμούς, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι που διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο, καθώς έχουν εξαιρετική πορεία στη Γ’ Εθνική, πήραν βαθμό από Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, αλλά ηττήθηκαν από τον Κισσαμικό που κινδυνεύει με υποβιβασμό από τη Φούτμπολ Λιγκ!

Σε ό,τι αφορά τον Παναιτωλικό, ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε πολλά νέα παιδιά και μάλιστα η αρχική ενδεκάδα είχε μέσο όρο ηλικίας 21 έτη και 11 μήνες.

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε με νέα νίκη, η πέμπτη συνεχόμενη από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Γιώργος Παράσχος. Η ομάδα της Τρίπολης προκρίθηκε με την πρώτη θέση από τον 6ο όμιλο, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς χθες νίκησε στις Σέρρες τον Απόλλωνα Παραλιμνίου 4-0, παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Παράσχος.

Τα γκολ του Αστέρα πέτυχαν οι Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Δουβίκας και Βαγιέντε. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που παρέταξε ο Αστέρας, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αγωνίστηκαν πέντε παιδιά (Μπαστιάνος, Φωτόπουλος, Χριστόπουλος, Αλμπάνης και Σάλας), οι οποίοι δεν έχουν παίξει ούτε λεπτό στη Σούπερ Λίγκα. Η δεύτερη θέση του ομίλου θα κριθεί στο αυριανό ματς των Τρικάλων με τον Απόλλωνα, ο οποίος θέλει έναν βαθμό για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Αντίθετα, τα Τρίκαλα προκρίνονται μόνο με νίκη.

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον 8ο όμιλο συνεχίζει στη φάση των 16 και ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου νίκησε στη Νέα Αλικαρνασσό τον Ηρόδοτο 2-1 με γκολ των Τσιλούλη και Ντουρμισάι, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τέλος με τον Δαμιανάκη. Η δεύτερη θέση του ομίλου θα κριθεί στη σημερινή αναμέτρηση  του Απόλλωνα Πόντου με τη Λάρισα στην Καλαμαριά. Οι δύο ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς, ενώ η ισοπαλία εξυπηρετεί τη Λάρισα που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Το πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου περιλαμβάνει έξι συναντήσεις. Για τον 1ο όμιλο, η έκπληξη της προηγούμενης φάσης Θύελλα Καμαρίου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο (17.15). Στον 3ο όμιλο, η αναμέτρηση Κισσαμικού – Παναθηναϊκού (15.30) έχει ενδιαφέρον μόνο σε ό,τι αφορά την πρώτη θέση, καθώς και οι δυο ομάδες έχουν προκριθεί στις 16. Για τον 5ο όμιλο, ο Ολυμπιακός με πολλά νέα παιδιά θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Αρη Αβάτου (15.00). Στον 7ο όμιλο θα διεξαχθούν σήμερα και τα δύο παιχνίδια και μάλιστα την ίδια ώρα (15.00): Κέρκυρα – ΟΦΗ και Νίκη Βόλου – Ξάνθη. Τέλος, για τον 8ο όμιλο, ο Απόλλων Πόντου θα υποδεχθεί τη Λάρισα (19.00).