Ενας 71χρονος συνταξιούχος γεωλόγος από το Πίλζεν της Τσεχίας και μια καθηγήτρια γιόγκα στα νότια προάστια της Αθήνας μπαίνουν στο κάδρο όσων εμφανίζονται να έχουν οικονομικές σχέσεις με τον «μυστικοσύμβουλο» του Μαξίμου Μανώλη Πετσίτη. Οπως προκύπτει από την περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο «Μανώλης του Παππά» στις 9 Οκτωβρίου 2014 εμφανίζεται εκπρόσωπος στην Ελλάδα του 71χρονου Ερωτόκριτου Π. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ο 71χρονος ήταν κι αυτός δικηγόρος από την Κύπρο. Ομως από την περαιτέρω έρευνα των «ΝΕΩΝ» προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας… συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος κατά την περίοδο 1977-1984 του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Πίλζεν της Τσεχίας (πόλη σε απόσταση περίπου 90 χλμ. δυτικά της Πράγας, με 170.000 κατοίκους).

Ο ίδιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, αρνήθηκε οποιαδήποτε γνωριμία με τον κ. Πετσίτη και δήλωσε άγνοια για τα δρώμενα στην Ελλάδα. «ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν σε στενό συγγενή του 71χρονου, που είναι δικηγόρος στην ίδια πόλη της Τσεχίας και ασχολείται κυρίως με αστικές υποθέσεις. Και αυτός αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για ενδεχόμενη γνωριμία του Ερωτόκριτου Π. με τον κ. Πετσίτη, αλλά και για την εξουσιοδότηση που είχε λάβει ο συνεργάτης του κ. Παππά από τον συγγενή του. Παραμένει πάντως άγνωστο, μέχρι τώρα, ποιος ήταν ο λόγος που «συνδέει» τον μυστικοσύμβουλο του Μαξίμου με την Τσεχία.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Το δεύτερο ερώτημα για τις συναλλαγές του Μανώλη Πετσίτη στο γεγονός ότι εμφανίζεται το 2016 να λαμβάνει ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ από μια Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) που είναι πλέον υπό εκκαθάριση. Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, φέρεται να δημιουργήθηκε στις 15 Ιουλίου 2016 και να είχε έδρα στην οδό Κονδύλη στη Γλυφάδα. Ως εταίρος στην εν λόγω ΙΚΕ εμφανίζεται μια νεαρή γυναίκα που ασχολείται με τη γιόγκα και τον βελονισμό! Στο εταιρικό σχήμα είναι άλλοι δύο ιδιώτες (σ.σ.: ο ένας εξ αυτών, στενός συγγενής της) που ασχολούνται με τηλεπικοινωνιακά και δορυφορικά συστήματα. Στη Γλυφάδα εμφανιζόταν και μικρό γραφείο – κατάστημα της εν λόγω ΙΚΕ.

«ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησαν με έναν εκ των εταίρων της ΙΚΕ, που ανέφερε ότι «επέλεξε τον κ. Πετσίτη να παρέχει συμβουλές για την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας και του έδωσε σχετική αμοιβή». Χωρίς όμως να διευκρινίζεται πώς έγινε η αναφερόμενη επιλογή, με ποιο κριτήριο και τι τύπου «συμβουλές» δόθηκαν.