Μια επίσκεψη του Μανόλο Χιμένεθ στη χώρα μας, που κρατά αρκετές ημέρες, σε συνδυασμό με την κουβέντα που έχει ανοίξει σχετικά με την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ, έφερε ξανά χορό φημών περί επιστροφής του ισπανού τεχνικού στους Κιτρινόμαυρους. Ωστόσο, μαθαίνω ότι θα ήταν πολύ πρόωρο να δώσει κάποιος μεγάλη βάση σε αυτές. Οχι γιατί ο Χιμένεθ θα ήταν αρνητικός στο να επιστρέψει στην Ενωση αν του γινόταν πρόταση, αλλά διότι κάποια ζητήματα που είχαν προκύψει μεταξύ του Ανδαλουσιανού και της ΑΕΚ, όταν χώρισαν οι δρόμοι τους, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί. Τουλάχιστον, επί του παρόντος, τέτοια λένε οι αρμόδιοι…

Ανεβαίνει το Τριφύλλι

Στην τέταρτη θέση της Volleyleague είναι πλέον ο Παναθηναϊκός μετά το 3-0 επί του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. «Θέλαμε να τελειώσουμε ψηλά τον πρώτο γύρο, αλλά ίσως είμαστε και λίγο παραπάνω απ’ ό,τι υπολογίζαμε» παραδέχθηκε ο προπονητής των Πρασίνων Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Και είναι αλήθεια ότι ύστερα από πολλές περιπέτειες ο Παναθηναϊκός μοιάζει να βρίσκει ρυθμό, ενώ είχε κορυφαίο τον πολύπειρο Σωτήρη Πανταλέοντα. Οι άνθρωποί μου κοντά στο ταραφλέξ επιμένουν πως ξεχωριστός για πολλοστή φορά ήταν ο νεαρός Αλέξανδρος Ράπτης. Είναι ξεκάθαρο πως δυναμώνει εκ νέου ο ΠΑΟ, αν και παραμένει κυρίαρχος στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός.

Στη μνήμη του «Βούδα»…

Το κατάφερε και αυτό εν τη απουσία του ο συχωρεμένος ο Μάκης Δενδρινός: να ενώσει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τις λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις!

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, η Ακαδημία Μπάσκετ του Πανιωνίου, με επικεφαλής τον Νίκο Λινάρδο, ο οποίος συνέλαβε κιόλας την ιδέα, διοργανώνει τουρνουά παμπαίδων (με παίκτες γεννηθέντες το 2004) στο γήπεδο Ανδρέας Βαρίκας της Νέας Σμύρνης.

Στο τριήμερο τουρνουά που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εμβληματικού «Βούδα», ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου 2015, συμμετέχουν ο διοργανωτής Πανιώνιος με δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι, ο Απόλλων Αθηνών και το νότιο κλιμάκιο της εθνικής ομάδας.

Από… Δεκέμβριο καλοκαίρι;

Xρειάστηκε να περάσουν 34 Δεκέμβριοι για να ξαναβρεθούν οι Νάγκετς στην κορυφή της κατάταξης στη Δύση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους στη φετινή σεζόν…

Χθες τα ξημερώματα η ομάδα του Ντένβερ, παρά τις σοβαρές ελλείψεις της (Μπάρτον, Χάρις, Μίλσαπ), νίκησε για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν τους Ράπτορς, από τους οποίους απουσίαζαν οι Λάουρι, Σιακάμ, Βαλαντσιούνας, Φαν Βλιτ, και έπιασε στασίδι στο Νο 1 της δυτικής περιφέρειας, με ρεκόρ 20-9, για πρώτη φορά μετά τις 18 Δεκεμβρίου του 1984!

«Δεκέμβριος τότε, Δεκέμβριος τώρα, αλλά ακόμη είναι Δεκέμβριος και η σεζόν τελειώνει τον Ιούνιο» είπε στοχαστικά ο Μέισον Πλάμλι μετά την αποτύπωση του 95-86, ενώ ο προπονητής των Ράπτορς (οι οποίοι παραμένουν στο Νο 1 ολόκληρης της λίγκας με 23-9) Νικ Νερς διαμαρτυρόταν επειδή «δεν σφυρίχτηκαν τα φάουλ στον Λέοναρντ και είναι γελοίο ένας τόσο επιθετικός παίκτης που ποτέ του κιόλας δεν διαμαρτύρεται να εκτελεί μόνο τέσσερις βολές»!

Νο triple double, no party

Νο triple double div, no party για τους Λέικερς, που χθες γνώρισαν την ήττα με 128-110 από τους Γουίζαρντς σε ένα ματς στο οποίο «δεν είχαμε ενέργεια και βάθος» όπως είπε ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος «κόλλησε» στους 13 πόντους.

Εκτός από ενέργεια και βάθος, οι Λιμνάνθρωποι δεν είχαν ούτε και… triple double divs, όπως συνέβη στον αμέσως προηγούμενο (νικηφόρο) αγώνα κόντρα στους Χόρνετς στον οποίο ο μεν King James «έγραψε» 24 πόντους, 13 ριμπάουντ, 11 ασίστ, ο δε Λόνζο Μπολ πρόσθεσε 16-10-10 αντιστοίχως. Αυτό το διπλό επίτευγμα στο ίδιο ματς υπήρξε ιστορικό διότι το αμέσως προηγούμενο είχε πιάσει αράχνες από το 1982, όταν το κατάφεραν ταυτόχρονα και το άφησαν αμανάτι ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.