Ο ΠΑΣ Γιάννινα καιγόταν για νίκη στο σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο. Τελικά, οι γηπεδούχοι πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, καθώς επικράτησαν του Πανιωνίου με 3-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάκο. Ο 27χρονος επιθετικός του ΠΑΣ πέτυχε δύο γκολ (τα πρώτα του στο φετινό πρωτάθλημα) και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα στο 51′ με πλασέ του Νικολιά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης έγιναν πολλά, καθώς ο Πανιώνιος έφτασε στην ισοφάριση με τον Ντουρμισάι στο 82′ έπειτα από πολύ καλή πάσα του Μασούρα. Πριν όμως προλάβουν να χαρούν οι φιλοξενούμενοι το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Γιάκος, που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κότνικ κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΣ στο 83′. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα να πετύχουν και τρίτο γκολ, με τον Γιάκο να ευστοχεί σε πέναλτι στο 89′.

Πετράκης: «Νικήσαμε δίκαια»

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, είπε: «Χρειαζόμασταν τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ηταν μια δίκαιη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα στο ανοιχτό γήπεδο, τα οποία διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο». Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Πανιωνίου, Ακης Μάντζιος, υποστήριξε: «Είναι κρίμα για την εικόνα μας και την προσπάθεια που κάναμε. Αξίζαμε να πάρουμε έστω έναν πόντο».

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ Ν., Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Γιάκος (90′ Σκόνδρας), Λίλα (67′ Σιόντης), Νικολιάς, Παμλίδης (92′ Βιντάλ), Αθανασιάδης Κριζμάν.

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου (80′ Αλμπεργκ), Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Τσιλούλης (85′ Οικονομίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (76′ Αλι), Ντουρμισάι.