Από Τούρκους σε Τούρκους πέφτει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετά την ήττα του από τη Φενέρμπαχτσε υποδέχεται απόψε (21.30) μια συμπατριώτισσά της, που βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την ταξιαρχία του Ομπράντοβιτς: την Νταρουσάφακα (1-10), την οποία βλέπει σαν… ξερολούκουμο για να τερματίσει το αρνητικό σερί του.

Οι Πράσινοι (5-6) έχουν υποστεί τρεις απανωτές ήττες και προσδοκούν ότι η ουραγός της Ευρωλίγκας θα γίνει το παυσίπονο το οποίο χρειάζονται απαραιτήτως και απαρεγκλίτως για να θεραπεύσουν τις ασθένειές τους ενόψει κιόλας του… διαβολοεικοσαήμερου που φέρνει απέναντί τους τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, την Αρμάνι Μιλάνο και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο.

«Η βαθμολογία δείχνει ότι η Νταρουσάφακα είναι κακή ομάδα, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες στην Ευρωλίγκα» τόνισε ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος απόψε θα εγγράψει το 200ό ματς της καριέρας του στη διοργάνωση και το 170ό με την πράσινη φανέλα. «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση και για να διορθώσουμε τα πράγματα πρέπει να παίζουμε με συνέπεια και στα δυο άκρα του γηπέδου και να μη χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας».

Απουσίες

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Ματ Λοτζέσκι, ενώ επιστρέφει στη δράση ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. «Η νίκη είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας» τόνισε ο καταλανός προπονητής, που θα βρει απέναντί του τον Σελτούσκ Ερνάκ ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της τουρκικής ομάδας, αντί του (διαδόχου του Ντέιβιντ Μπλατ) Αχμέτ Τσάκι.

Οι δυο ομάδες αναμετρώνται για πέμπτη φορά, με τον Παναθηναϊκό να μετρά τρεις νίκες έναντι μιας των Τούρκων.