Τι κι αν το περασμένο καλοκαίρι έψαχνε εναγωνίως να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό; Τι κι αν δεν είχε «ψηθεί» να αποτελέσει ένα από τα βασικά στελέχη του νέου πρότζεκτ που έχτιζαν οι Πράσινοι με τους Δώνη και Νταμπίζα στις δύο πιο σημαντικές θέσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος; Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, βλέποντας όλα όσα έχει πετύχει η ομάδα έως τώρα, ότι πλέον δεν υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα και πληρώνονται όλοι στην ώρα τους, αλλά και τον βασικό ρόλο που του έχει δώσει ο Δώνης, έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη για το μέλλον. Το συμβόλαιο του αφρικανού μπακ ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και ο ίδιος έχει αρχίσει να είναι ζεστός στο ενδεχόμενο παραμονής του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ετσι κι αλλιώς, ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από άλλον σύλλογο δεν υπάρχει, οι Πράσινοι είναι ικανοποιημένοι από τη φετινή παρουσία και συμπεριφορά του (βασικό, διότι πέρυσι είχαν προκύψει προβλήματα) και έτσι είναι πιθανό οι συζητήσεις να αρχίσουν μέσα στον Ιανουάριο. Μην ξεχνάμε πως από τη στιγμή που το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι, ο ίδιος μπορεί να υπογράψει από 1ης Ιανουαρίου σε όποια ομάδα θέλει. Και στον Παναθηναϊκό δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβεί και με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, το συμβόλαιο του οποίου επίσης λήγει το καλοκαίρι. Ο έλληνας αμυντικός έχει βελτιωθεί πολύ τη φετινή σεζόν, έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της άμυνας του Τριφυλλιού, ο Δώνης είναι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όσα έχει δει και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κουβέντα και με αυτόν για ανανέωση. Ο ίδιος ο παίκτης, πάντως, είναι απόλυτα θετικός στην παραμονή του στον Παναθηναϊκό και αν οι Πράσινοι τον καλέσουν για συζητήσεις, δεν αναμένεται να προκύψει πρόβλημα στη διαπραγμάτευση. Πάντως, οι όποιες κουβέντες του Παναθηναϊκού τόσο με τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως τα μεταγραφικά, αναμένονται μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το τέλος του πρώτου γύρου. Στη διακοπή του πρωταθλήματος θα υπάρξει η… έκθεση του Δώνη, η ανάλυση μαζί με τον Νταμπίζα, προκειμένου να ορίσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν σε όλα τα ζητήματα. Μέχρι τότε και με δεδομένο πως υπάρχουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Ατρόμητο και Παναιτωλικό, συν το ματς Κυπέλλου με τον Κισσαμικό, είναι όλα… παγωμένα. Ο τραυματισμός του Κώστα Κότσαρη και η απουσία του για τους επόμενους δυο-τρεις μήνες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις έφεραν φήμες περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για απόκτηση τερματοφύλακα. Μάλιστα, στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Σιαμπάνη, του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Με τη λογική πως αν δεν τα βρει για ανανέωση με τον Δικέφαλο, ο Παναθηναϊκός θα κάνει κίνηση. Πράγματι ο Σιαμπάνης είναι ένα παιδί που έχει την εκτίμηση και του Δώνη και του Νταμπίζα, όμως στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να στηρίξουν τον Κότσαρη και δύσκολα θα έκαναν κάποια κίνηση, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Αμυντική τετράδα με Ατρόμητο

Με τετράδα στην άμυνα και όχι με τρεις, όπως αγωνίστηκε στην Κρήτη, αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ την Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Γιώργος Δώνης, άλλωστε, συνηθίζει στα εντός έδρας ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου, να χρησιμοποιεί είτε το 4-4-2, είτε το 4-2-3-1 και το ίδιο αναμένεται να κάνει και την Κυριακή.

Ο Ματίας Γιόχανσον θα είναι στη διάθεση του έλληνα προπονητή και αναμένεται να πάρει θέση στο δεξί άκρο, ενώ μία θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Χατζηθεοδωρίδης και Καμπετσής.

– Στο μαγαζί του Βλάση Σταθοκωστόπουλου (στην Ακρόπολη) πήγαν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού χθες το βράδυ και δείπνησαν όλοι μαζί. Κάτι που έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, με τον Σταθοκωστόπουλο να προχωράει στη συγκεκριμένη κίνηση.