Τι είπε ο Ισκο στους οπαδούς της Ρεάλ όταν αυτοί τον αποδοκίμασαν για μια αποτυχημένη προσπάθειά του στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ; Σύμφωνα με το #Vamos de Movistar+ ο ισπανός διεθνής εμφανώς συγχυσμένος και με σηκωμένα τα χέρια φέρεται να είπε στους socios: «Τι; Τι θέλετε; Πουτ… γιοι».

Ο Ισκο πατά πλέον σε λεπτό πάγο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου μετά τη μετωπική σύγκρουση με τους οπαδούς. Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ για το άλλοτε αγαπημένο παιδί του Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς έχει προηγηθεί η σύγκρουσή του με τον προπονητή του Σαντιάγο Σολάρι τον οποίον ειρωνεύτηκε σε μια από τις πρώτες προπονήσεις, όταν είχε αντικαταστήσει τον Λοπετέγκι.

Στην αλυσίδα των γεγονότων που επιβαρύνουν τη θέση του μεσοεπιθετικού ήταν και η άρνησή του να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού το οποίο παρέδωσε στον Καρβαχάλ μετά την αποχώρηση του Μαρσέλο.

Φυσικά το θέμα του Ισκο έχει πάρει διαστάσεις στην Ισπανία και οι απόψεις που εκφράζονται είναι διφορούμενες. Ο Χόρχε Βαλντάνο δήλωσε πως κατανοεί τον Ισκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ένα άθλημα με τόση ένταση όπως είναι το ποδόσφαιρο είναι φυσιολογικό κάποιες στιγμές να χάνεις το κεφάλι σου». Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν μπορεί να αντιληφθεί τη στάση του Ισπανού στο τέλος, καθώς δεν προέβαλε καμία δικαιολογία για τη στάση του.

Η υπεράσπιση

Ο Μαρσέλο είπε πως οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να αποδοκιμάζουν. Ο Βραζιλιάνος το γενίκευσε, θεωρώντας πως οι αποδοκιμασίες είχαν στόχο όλη την ομάδα μετά την ήττα με 3-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας – η πιο βαριά στην ευρωπαϊκή ιστορία της Ρεάλ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Ντάνι Καρβαχάλ υπερασπίστηκε τον Ισκο χαρακτηρίζοντάς τον «γενναίο» ως παίκτη γιατί δεν κρύβεται.

«Δεν ξέρω αν οι οπαδοί αποδοκίμασαν τον Ισκο. Το μόνο πράγμα που γνωρίζω σίγουρα είναι πως ο Ισκο είναι γενναίος, δεν θα άφηνε τις αποδοκιμασίες να τον επηρεάσουν και δεν θα κρυβόταν αν αυτό συνέβαινε. Πάντοτε ζητά την μπάλα, πάντοτε προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα στο παιχνίδι και να αφήσει τη σφραγίδα του και αυτό δεν αλλάζει».

Ο Καρβαχάλ άφησε επίσης αιχμές εναντίον όσων υποστήριζαν πως πρέπει να παίζουν περισσότερο οι νέοι παίκτες. Η βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ απέδειξε το αντίθετο. «Αποδείχθηκε πως οι νέοι δεν είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα ακόμα».

Ισως να μην είναι συγκυριακό το τάιμινγκ πως η Ρεάλ φλερτάρει έντονα με τον Αργεντινό Μάουρο Ικάρντι για να έρθει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τις επόμενες εβδομάδες. Αλλωστε οι νέοι κανονισμοί τού επιτρέπουν να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ στα νοκάουτ παιχνίδια.