Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει την υπόθεση Μανώλη Πετσίτη, προσπερνώντας τα ερωτηματικά που πληθαίνουν από τη δραστηριότητά του, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. Οι γνώστες όμως των συριζαϊκών πεπραγμένων ήδη βλέπουν πως η μπάλα έχει πάει στην περιοχή του Νίκου Παππά – όπως ο ίδιος παραδέχεται, εξάλλου, δικός του παιδιόθεν φίλος είναι ο εν λόγω παράγοντας.

Και αυτό ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους. Μια όψη είναι για παράδειγμα, πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αρχίζει να μένει απελπιστικά μόνος πολιτικά και χωρίς να βρίσκει πρόθυμους συμμάχους στο κυβερνητικό σχήμα που θα τον υπερασπίζονταν. Κοινό μυστικό πως στο πρόσωπό του αθροίζονται εσωκομματικά βέλη όλο το τελευταίο διάστημα. Επίσης η όλη υπόθεση και όπως εξελίσσεται – κάτω και από την πολεμική της αντιπολίτευσης – ερμηνεύεται και ως αδυναμία να χαραχθεί μια ενιαία και πειστική γραμμή άμυνας για τις δραστηριότητες του Πετσίτη ή του «εκπροσώπου υπηρεσιών του Μαξίμου» όπως τον αποκάλεσε στα «ΝΕΑ» ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος. Καθόλου τυχαία, ας πούμε, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δεν έχουν τοποθετηθεί για το ζήτημα. Με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη πως δεν ξέρει καν τον Πετσίτη.

ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ. Η συντονισμένη σιωπή υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών δεν εκλαμβάνεται μόνον ως επιχείρηση απαξίωσης της υπόθεσης, ούτε απλώς ως αποτέλεσμα παραταξιακού πατριωτισμού, πάνω και στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα που βλέπει την όλη ιστορία απλώς ως αντιπολιτευτική ριπή με στόχο το ηθικό πλεονέκτημα. Για πολλούς είναι μια καλή ευκαιρία στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης να εκτεθεί ο Νίκος Παππάς που έτσι κι αλλιώς εσχάτως μετράει «εχθρούς» στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια σειρά χειρισμών του – που φτάνουν στο σήμερα με την κατάσταση στην ΕΡΤ. Στην αφετηρία ενός «εσωτερικού πολέμου» λοιπόν βρίσκεται η κυβέρνηση, με τον Νίκο Παππά να αποτελεί κεντρικό στόχο, και αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση με έντονο παρασκήνιο και στο κόμμα αφού όλα δείχνουν πως το πουλόβερ Πετσίτη, οι φερόμενες σχέσεις του με τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, τώρα αρχίζει να ξηλώνεται.

«ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ». Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο ότι υπάρχει εκκωφαντική σιωπή από τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και μια σιωπηρή προσπάθεια να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και να προστατευθούν, εν ολίγοις, το Μέγαρο Μαξίμου και η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. «Σήμερα αποκαλύπτεται, μετά και την αμήχανη, εκκωφαντική σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι ο κ. Πετσίτης, συμμαθητής και κολλητός του κ. Παππά, δεν ήταν απλώς δίπλα σε έναν υπουργό. Εγκαταβιούσε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Αρα, ο κ. Πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλει να απαντήσει αν είναι αληθείς ή όχι, οι καταγγελίες του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, του κ. Κιτσάκου, ότι έπαιρνε εντολές και οδηγίες από τον κ. Πετσίτη» είπε χθες ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ». Και από την πλευρά της ΝΔ θεωρούν πως τα ερωτήματα για τη δράση Πετσίτη παραμένουν αναπάντητα. «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς επιμένουν να τηρούν σιγήν ιχθύος για τη στενή σχέση τους με τον Μανώλη Πετσίτη. Ο Μανώλης Πετσίτης είναι το πρόσωπο που, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο, επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών» του Μαξίμου» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, δείχνοντας έτσι πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το ασταθές περιβάλλον που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τη βραδυφλεγή βόμβα που έχει μπει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οταν στον Alpha TV γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του «Μανώλη του Παππά»

Σε ανύποπτο χρόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είχαν αποκαλύψει τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη. Πώς;

«Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά. Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός, είχε βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος που τον βλέπουμε χαλαρό ύστερα από μια θεατρική παράσταση, έχει μεγάλη δύναμη. Κρατήστε το όνομα».

Κάπως έτσι περιέγραφε τον «Μανώλη του Παππά» το στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού, περιγράφοντας τις εικόνες από την πρεμιέρα θεατρικής παράστασης στην οποία έδωσε το «παρών» ο Πετσίτης. Προφανώς, κάτι παραπάνω γνώριζε…

Αναζήτησε διέξοδο αποκηρύσσοντας τον φίλο του

Με αποκήρυξη του παιδικού του φίλου Μανώλη Πετσίτη, ο Νίκος Παππάς επιχείρησε χθες το βράδυ να ξεπεράσει την υπόθεση που έχει βραχυκυκλώσει την κυβέρνηση και η οποία έχει φέρει τον ίδιο στο στόχαστρο όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο Πετσίτης είχε βοηθήσει μόνο στην καμπάνια του 2015 και μετά «απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα».

«Ο καθένας κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή του» πρόσθεσε, επικρίνοντας ουσιαστικά τον τρόπο ζωής του Πετσίτη, ενώ υποστήριξε ότι η στενή φιλική σχέση που διατηρούσε μαζί του διεκόπη στα τέλη του 2015, όταν αυτός ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρείες «που βρίσκονταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση». Εκανε, ειδικότερα, λόγο για την εργασία του Πετσίτη σε τηλεοπτικό σταθμό – τον οποίο δεν κατονόμασε -, καθώς και σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Για την πρώτη περίπτωση επικαλέστηκε τη διαδικασία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση, η οποία ωστόσο πραγματοποιήθηκε στα τέλη του καλοκαιριού του 2016. Για την εταιρεία του Λαυρεντιάδη ανέφερε ότι τα χρέη της στη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και επομένως δεν είχε καμία προνομιακή μεταχείριση.

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του» επανέλαβε με έμφαση, αρνούμενος να σχολιάσει τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου – ο οποίος πάντως, υποστηρίζοντας ότι ο Κιτσάκος εμφανιζόταν στη ΔΕΠΑ ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου», αναφέρεται σε μεταγενέστερο χρόνο από τις αρχές του 2016. «Εγώ έχω κρυστάλλινη παρουσία, δεν έχω προκαλέσει με τον βίο μου» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, παίρνοντας περαιτέρω αποστάσεις από τον Πετσίτη.