Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ έχει σε άμεση προτεραιότητα το αποψινό (18.45 – Novasports 1) κρίσιμο παιχνίδι με την Εφές Αναντολού και ο νέος παίκτης μπορεί να περιμένει όπως είπε.

Οι Τούρκοι, που έχουν μεγάλες βλέψεις για εφέτος, έχασαν σχεδόν μέσα από τα χέρια τους μια μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόλη την περασμένη εβδομάδα. Καθώς ενώ είχαν σταθερό προβάδισμα σε όλο τον αγώνα και με διψήφιες διαφορές, ηττήθηκαν στο φινάλε (84-82).

Ακόμα και έτσι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας (στην 4η θέση, την τελευταία που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ) δύο νικών (8-3) από τους Ολυμπιακό, Αρμάνι και Μπαρτσελόνα (6-5).

Αν νικήσει και τους Πειραιώτες στην έδρα τους, τότε θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο, και αυτό θέλουν να αποφύγουν στον Ολυμπιακό, τον οποίο μάλιστα νωρίτερα εφέτος στη σεζόν, σε δηλώσεις του τον είχε χρίσει φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα ο τεχνικός της Εφές!

Ποιότητα

«Πότε το είπε αυτό; Είναι ένας έξυπνος προπονητής. Οπως πάντα λέει ενδιαφέροντα πράγματα. Αν το πιστεύει αυτό, είμαι χαρούμενος» είπε χαμογελώντας ο Ντέιβιντ Μπλατ, που αν μη τι άλλο δεν θα θέλει να θυμάται τη δική του θητεία (για μια σεζόν το 2007-08) στον πάγκο της τουρκικής ομάδας.

Διότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε παίξει αρκετά καλό μπάσκετ, το τέλος της χρονιάς τον βρήκε χωρίς τίτλο.

Στη Euroleague πέρασε με ρεκόρ 8-6 από την πρώτη φάση, αλλά στο Top 16 έκανε μία νίκη (Παναθηναϊκό) και 5 ήττες. Στον όμιλο εκτός από την Εφές και την ελληνική ομάδα υπήρχαν ακόμη οι Παρτίζαν και Σιένα.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου (22-8) και έπειτα από μια πρόκριση επί της Καρσίγιακα (3-1) αποκλείστηκε με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε με δύο ήττες εντός! Ενώ στο Κύπελλο Τουρκίας δεν κατάφερε να φτάσει καν στον τελικό.

Ομως ο αμερικανοϊσραηλινός κόουτς γνωρίζει ότι εφέτος η πρώην ομάδα του έχει ενισχυθεί με στόχο γιατί όχι ακόμα και την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

«Μέχρι στιγμής η Εφές έχει δείξει την ποιότητά της. Εχει μεγάλο ρόστερ, καλό προπονητή και παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Εχει μεγάλο και ταλαντούχο ρόστερ με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Είναι μία πρόκληση για εμάς» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που δεν έκρυψε τη χαρά του για το ότι  είναι το πρώτο παιχνίδι Ευρωλίγκας – στη 12η αγωνιστική – από τότε που έχει αναλάβει την ομάδα του Πειραιά, όπου έχει λευκό απουσιολόγιο!

Ενα από τα πολλά όπλα των Τούρκων είναι και ο πρώην ερυθρόλευκος σέντερ Μπράιαν Ντάνστον και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα έχει δύσκολο έργο. «Το γνωρίζω γιατί είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Εχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες, γι’ αυτό το κλειδί θα είναι η άμυνα» λέει ο κόουτς Μπλατ.