Στο παγωμένο Μπορίσοφ τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει το καλύτερο φετινό παιχνίδι του εντός και εκτός συνόρων επικρατώντας με 4-1 της ΜΠΑΤΕ.

Το πρώτο πράγμα που είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στους παίκτες του ενόψει του αποψινού (19.55, Cosmote Sport 2) «τελικού» πρόκρισης στην Τούμπα με την ΜΠΑΤΕ ήταν να ξεχάσουν εκείνον τον αγώνα!

Πέντε γκολ είχε πετύχει τότε στο επιβλητικό 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ (ακόμα και το γκολ των γηπεδούχων το είχε σημειώσει άθελά του ο Κρέσπο, ήταν αυτογκόλ!) και είχε βάλει τις βάσεις για μια σχετικά άνετη πρόκριση στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην πορεία τη δυσκόλεψε ο ίδιος (με τις δύο ήττες μέσα – έξω από τη Βίντι), αλλά η ΜΠΑΤΕ που διεκδικεί τις δικές της ελπίδες έφερε έτσι τον όμιλο ώστε η δεύτερη θέση – πίσω από τη χωρίς απώλεια βαθμού – Τσέλσι να παίζεται σε αυτό το τελευταίο 90λεπτο.

Οπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, εφόσον την ίδια ώρα η Βίντι ηττηθεί από την Τσέλσι στη Βουδαπέστη. Ο ΠΑΟΚ περνάει με οποιαδήποτε νίκη, ενώ η ΜΠΑΤΕ αν δεν ηττηθεί. Μάλιστα, οι Λευκορώσοι με νίκη προκρίνονται ακόμα και αν νικήσει η Βίντι την Τσέλσι, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας και πάλι περνάνε εάν η Βίντι δεν νικήσει.

Συνεπώς, στον ΠΑΟΚ αρκεί και το 1-0, αλλά ο προπονητής του τι λέει, δεν προτιμάει εμφανίσεις όπως αυτές στη Λευκορωσία;

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κερδίσουμε όλα τα ματς μόνο με 1-0 ώς το τέλος. Αντιθέτως, θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό το βασίζω στη μεγάλη ποιότητα του γκρουπ των ποδοσφαιριστών μου, αλλά μετράνε πρώτα οι νίκες», είπε σωστά και… κυνικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Εχουμε μία εξαιρετική ομάδα και διανύουμε μια περίοδο με φανταστικά αποτελέσματα. Σε κάποια παιχνίδια παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΛ αποδώσαμε πολύ καλά και μας αδικεί το αποτέλεσμα. Στη Λαμία τα πράγματα ήταν διαφορετικά, έπρεπε να θυσιαστούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Ολα αυτά στην προσπάθειά του να υπενθυμίσει ότι και σε άλλα παιχνίδια η ομάδα του έπαιξε καλά, έκανε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε. Ωστόσο, έστω και έτσι πήρε τη νίκη με το μικρότερο δυνατό σκορ όσον αφορά το πρωτάθλημα, με μοναδική εξαίρεση το Χ (1-1) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, όπου κόστισε το ότι δεν σκόραρε πάνω από μία φορά. Οσο για την ΜΠΑΤΕ, είπαμε ότι ο ρουμάνος τεχνικός έχει σβήσει από τη μνήμη του (τουλάχιστον για απόψε) την εκπληκτική απόδοση της ομάδας του εκτός έδρας με τον ίδιο αντίπαλο, με το ρεσιτάλ του Λέο Ζαμπά (δύο γκολ και δύο ασίστ). «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ΜΠΑΤΕ θα έχει υψηλό κίνητρο καθώς διεκδικεί την πρόκριση. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι επικεντρωμένες μόνο στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής και όχι σε άλλες διοργανώσεις. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ θυμίζουμε ότι η ΜΠΑΤΕ ζει και αναπνέει για αυτό το παιχνίδι, δεδομένου ότι δεν έχει πλέον υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας το οποίο ολοκληρώθηκε και το κατέκτησε για 13η συνεχόμενη σεζόν και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση και με εννέα βαθμούς διαφορά από τη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ. Την ίδια ώρα με το παιχνίδι της Τούμπας, το ενδιαφέρον θα είναι και στη Βουδαπέστη όπου ΠΑΟΚ και ΜΠΑΤΕ θα υποστηρίζουν την Τσέλσι.

«Εγώ πάντως δεν θα είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι της Βουδαπέστης, αλλά στο δικό μας. Ασφαλώς κάποιος θα μας ενημερώνει και για το άλλο παιχνίδι, αλλά προέχει να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι εδώ. Ελπίζουμε ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά για μας»,  αποφάνθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος συμπεριέλαβε στη 18άδα τον Δημήτρη Πέλκα που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού. Εκτός αποστολής, πλην του τιμωρημένου Χατσερίδη, έμειναν και οι Ελ Καντουρί, Καρέλης και Κίτσιου.