Scripta manent, κύριε Περέιρα, όπως γνωρίζετε πολύ καλά. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που δώσατε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρετε πως πιθανότατα στο μέλλον να δούμε ξένους διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια πλην των ντέρμπι, ανάλογα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων.

Στην πρώτη σας συνέντευξη που είχατε παραχωρήσει ως επικεφαλής της ΚΕΔ στον υπογράφοντα για την  εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», πέρυσι τον Σεπτέμβριο αναφέρατε  τα εξής στην ερώτηση για το αν έχετε σκεφτεί να προτείνετε ξένους διαιτητές: «Μια τέτοια απόφαση εκ μέρους μου θα ήταν σαν να έστελνα σε όλους τους διαιτητές μήνυμα ότι τους θεωρώ ακατάλληλους. Συνεπώς, αν πίστευα κάτι τέτοιο δεν θα αναλάμβανα τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ».

Το μήνυμα λοιπόν κύριε Περέιρα, είναι ξεκάθαρο. Θεωρείτε τους έλληνες διαιτητές ακατάλληλους. Το γιατί το ξέρετε καλά όπως και όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Αλλά επειδή είστε ξύπνιος άνθρωπος και αντιλαμβάνεστε πως πολλοί θα αναρωτηθούν «ποιο είναι το έργο που επιτελεί ο ακριβοπληρωμένος Πορτογάλος στην ΚΕΔ όταν δεν εμπιστεύεται τους έλληνες διαιτητές», σπεύσατε να καλύψετε τα νώτα σας. Επικαλεστήκατε τους αριθμούς που λένε πως από τις 24 κακές διαιτησίες που είχαμε πέρυσι στις δέκα πρώτες αγωνιστικές τώρα πέσαμε στις 16. Δεν είπατε όμως πόσες απ’ αυτές τις 16 αφορούν παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Μέσα από τα λόγια σας είναι ξεκάθαρη η αμφισημία σας στην προσπάθειά σας να κρύψετε το αυτονόητο: την αποτυχία σας. «Είναι ευχαρίστησή μου που έχουμε πάλι επτά» (εννοεί έλληνες διεθνείς διαιτητές).

Από τη μια λοιπόν έχουμε έναν αρχιδιαιτητή που λέει πως μειώθηκαν οι κακές διαιτησίες και προώθησε στις λίστες των διεθνών διαιτητών τρία νέα μέλη και από την άλλη πως είναι έτοιμος να καλέσει κι άλλους ξένους διαιτητές όχι μόνο για τα ντέρμπι αλλά και για αγώνες κρίσιμου βαθμολογικού ενδιαφέροντος.

Επιτέλους, ποιον κοροϊδεύετε κύριε Περέιρα;