Φρένκι ντε Γιονγκ στην Μπάρτσα, Φρένκι ντε Γιονγκ στην Παρί, Φρένκι ντε Γιονγκ στην Μπάγερν. Μα ποιος είναι πια αυτός ο Ντε Γιονγκ τον οποίον θέλουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι;

Πρόκειται για το νέο διαμάντι του ολλανδικού ποδοσφαίρου που λάμπει στον Αγιαξ, αλλά παραδόξως δεν αναδείχθηκε από την ακαδημία του Αίαντα, αλλά από αυτή της Βίλεμ. Οι φετινές εμφανίσεις του 21 ετών ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και στο κέντρο της άμυνας εκτόξευσαν τις μετοχές του. Με δεδομένο πως η ομάδα του είναι σύλλογος που πουλά, οι μνηστήρες σχηματίζουν ουρά κρατώντας πλούσια δώρα για να τον δελεάσουν.

Την πρώτη πρόταση που υπέβαλε η Μπαρτσελόνα, 30 εκατ. ευρώ, οι Ολλανδοί την αντιμετώπισαν με θυμηδία. Δεν χρειαζόταν να εξηγήσουν το γιατί. Η δεύτερη πρόταση κατέφθασε από τη γαλλική πρωτεύουσα. Η Παρί προσφέρει 75 εκατ. ευρώ. Στον πλειστηριασμό επιθυμεί να συμμετάσχει και η Ρεάλ, η οποία προτίθεται να προσφέρει 80 εκατ. ευρώ. Η δήλωση του Σαλιχάμιτζιτς «παίζει καλά με την εθνική ομάδα και τον Αγιαξ, αλλά ας δούμε αν τελικά θα πάει στην Παρί» αποτελεί ουσιαστικά εκδήλωση ενδιαφέροντος και από την Μπάγερν.

Ο πατέρας του αθλητή, Τζον ντε Γιονγκ δείχνει ξεκάθαρα τη δική του προτίμηση: «Είναι πολύ έξυπνο παιδί και θα πάρει την απόφασή του την άνοιξη. Η πιθανότητα να αλλάξει ομάδα είναι 95% και η Μπάρτσα είναι η καλύτερη επιλογή».