Και κάπου εδώ, απλά μετράς αντίστροφα. Σε εκείνη τη γλυκιά αναμονή. Ωσότου να νυχτώσει και να ανάψουν τα μεγάλα φώτα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ωσότου η πιο θερμή έδρα του ελληνικού αθλητισμού να θεριέψει και να υψώσει ανάστημα, δίνοντας ώθηση στην πιο σημαντική φετινή βραδιά του Ολυμπιακού. Στην ώρα της πρόκλησης για την πρόκριση. Στην ώρα ενός… ιδιαίτερου τελικού. Από τη μια οι Ερυθρόλευκοι, από την άλλη η κραταιά Μίλαν (22.00) και στη μέση το εισιτήριο για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.   Ποιος είναι ο δρόμος για τον παράδεισο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς; Νίκη με δύο γκολ διαφορά (2-0, 3-1) ή κάτι παραπάνω. Δύσκολο ακόμη και στην ανάγνωση αν σκεφτεί κανείς ποιοι θα στέκονται στο άλλο μισό του τερέν. Εξ αρχής όμως ο Ολυμπιακός γνώριζε πως είχε μπροστά του κάτι δύσκολο. Κάτι μεγάλο. Με Μίλαν και Μπέτις τα έβαλε. Μπορεί να φτάσει ώς τους 10 βαθμούς και πάλι να μην τα καταφέρει. Σημασία όμως δεν έχει μόνο ο προορισμός. Εχει και το ταξίδι. Και στην πραγματικότητα απόψε οι Πειραιώτες ξέρουν ότι τον αντικειμενικό στόχο τους στο Group F τον έπιασαν. Να διεκδικήσουν την πρόκριση ώς το τελευταίο λεπτό. Αυτό και έγινε. Και αν ήταν λιγάκι τυχεροί στην πρεμιέρα (0-0) με την Μπέτις, ίσως απόψε οι συνθήκες να ήταν για εκείνους ακόμη καλύτερες. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως όταν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγαπάς αυτό που έχεις. Και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα μονοπάτι που εάν και εφόσον θα χαρίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια πολύ μεγάλη επιτυχία. «Εχουμε τη φιλοδοξία να προκριθούμε. Είναι κάτι που το αξίζουμε και δικαιούμαστε» εξήγησε ο Πέδρο Μαρτίνς. «Θα είναι κάτι τεράστιο για τον σύλλογο αν τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε» υποσχέθηκε ο πορτογάλος τεχνικός.

Ο Ποντένσε

Και από κοντά στο ίδιο feeling ο Ντανιέλ Ποντένσε. «Η Μίλαν είναι τεράστια δύναμη. Θα τα δώσουμε όλα για μια ιστορική βραδιά. Σίγουρα θα είναι καυτή ατμόσφαιρα κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μας» πρόσθεσε ο νεαρός winger, που για την ιστορία τοποθετήθηκε και για την περίφημη αποβολή του την περασμένη Κυριακή στην Ξάνθη: «Νιώθω ανόητος για τον τρόπο που αντέδρασα. Μου έκαναν σκληρά φάουλ αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι. Και τα φάουλ είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτό δεν θα ξαναγίνει από μένα. Κοιτάμε μπροστά».

Ποιος ασχολείται όμως απόψε με την Ξάνθη και την… τοξική Σούπερ Λίγκα της Εξυγίανσης. Η βραδιά είναι για πολύ μεγάλα πράγματα. Και ο φετινός Ολυμπιακός το ίδιο. Αρκεί να βρει τον τρόπο μέσα στο φλεγόμενο Γεώργιος Καραϊσκάκης να τιμωρήσει το «μπλαζέ» ύφος της Μίλαν, που τα ΜΜΕ της Ιταλίας την έχουν ήδη περασμένη στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη και αν δίνουν «αμφίβολο» τον μαέστρο της. Τον Ισπανό Σούσο (5 γκολ, 8 ασίστ φέτος σε 19 συμ.). «Θα προσεγγίσουμε με μία συγκεκριμένη τακτική τον αντίπαλο, όμως δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Παράγουμε πολύ επιθετικά, αλλά δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί. Θα κυνηγήσουμε το γκολ. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί» προειδοποίησε ο Μαρτίνς, που δεν έχει στη διάθεσή του για αυτή τη σπουδαία παρτίδα ούτε τον Χριστοδουλόπουλο, ούτε τον Ναουέλ. Κανείς εκ των δύο δεν πρόλαβε να δηλώσει ετοιμοπόλεμος. Σημασία βεβαίως δεν έχουν οι απόντες αλλά οι παρόντες. Και ο πορτογάλος τεχνικός στη δοκιμή εντεκάδας του χθες ήταν ξεκάθαρος: Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ομάρ, Φορτούνης, Ποντένσε και Γκερέρο είναι οι εκλεκτοί του. «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να παλέψουμε. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο,τι και να γίνει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε» τους είπε πριν από την προπόνηση. Και περιμένει να το δει να συμβεί στο χορτάρι.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι: Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Νάτχο, Φετφατζίδης, Βρουσάι.